Placera dessa fintechaktier i din portfölj

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… Läs mer.
on jan 25, 2022
  • Fintech-aktier har varit i en stark baisseartad trend den senaste tiden.
  • De flesta företag i branschen har fallit tvåsiffrigt.
  • Vi identifierar tre fintechaktier att köpa.

Fintech-aktier har ökat i år när teknikförsäljningen accelererar. Idag har de flesta fintechaktier i Nasdaq 100-indexet fallit med tvåsiffriga tal. Ändå finns det en sannolikhet att denna nedgång har lett till utmärkta köpmöjligheter för några av de bästa fintech-företagen. Här är de bästa att köpa.

Affirm

Affirm (NASDAQ: AFRM) är en av de största fintechaktierna i USA. Det är ett köp nu, betala senare (BNPL)-företag som värderas till över 14 miljarder dollar. Företaget låter helt enkelt människor köpa produkter i de flesta butiker och sedan betala på månadsbasis utan att betala någon ränta.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Affirm blev börsnoterat 2021 och har gått dåligt. Efter att ha hoppat initialt har den tappat cirka 51% av sitt värde under det senaste året. Bara i år har den minskat med över 30%.

Denna nedgång beror främst på den totala försäljningen av teknologiaktier. Det är också på grund av företagets nära relation med Peloton (NASDAQ: PTON), ett företag som går igenom en svår tid.

Ändå är Affirm en bra investering på grund av sin marknadsandel i BNPL-branschen. Det ser också en stark tillväxt när fler människor blir medvetna om branschen. Det viktigaste är att det är ett bra förvärvsmål när branschen växer. Bara förra året meddelade Block, tidigare känt som Square, att de skulle förvärva AfterPay.

Remitly

Remitly (NASDAQ: RELY) är en annan fintechaktie som har gått dåligt som ett börsnoterat företag. Remitly-aktien handlas till 13 dollar, vilket ger den ett börsvärde på över 2,1 miljarder dollar. Den har sjunkit med 70% sedan börsnoteringen.

Ändå finns det en sannolikhet att Remitly-aktien kommer att studsa tillbaka senare i år. Dessutom är företaget i en bransch som ser stark tillväxt. Den har också en populär applikation som är populär bland migranter.

Därför, när världen upplever en ojämn återhämtning, finns det en sannolikhet att volymen av remitteringar kommer att fortsätta att öka.

Blockera

Block (NYSE: SQ) var en gång en favorit fintechaktie bland investerare. Denna kärlek hjälpte till att pressa dess totala börsvärde till över 100 miljarder dollar. På sin topp låg börsvärdet något under Goldman Sachs.

Under de senaste månaderna har blocket dock kämpat. Dess aktie har fallit med 47% under de senaste 12 månaderna, vilket ger dess totala börsvärde till cirka 54 miljarder dollar. Bara i år har aktien rasat med över 25%.

Ändå finns det en sannolikhet att Blockaktiekursen kommer att studsa tillbaka. Det har en stark marknadsandel och är ett av de mest kända företagen inom finansbranschen. Dessutom kommer det sannolikt att gynnas om kryptovalutapriserna återhämtar sig.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money