Modernaaktien fortsätter att rasa; kamp mellan tjurar och björnar fortsätter

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… Läs mer.
on jan 26, 2022
  • Moderna har tappat cirka 40% av sitt värde sedan början av januari.
  • Aktien handlas under både 50-dagars och 200-dagars glidande medelvärden.
  • Dessutom kunde aktien inte hålla stödet under den lägre låga trendlinjen.

Moderna, Inc. (NASDAQ:MRNA), en av de två stora leverantörerna av Covid-19-inokuleringarna som samlade sig under pandemin, har tappat cirka 40% av sitt värde sedan början av januari, vilket gör det på rätt spår för sin värsta månadsbok förlust någonsin.

Cirka 807 miljoner doser av Moderna COVID-19-vaccinet skickades av företaget under 2021. Genom Modernas direktförsäljning och donationer från höginkomstländer gick ungefär en fjärdedel av alla doser till låg- och medelinkomstländer.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Moderna dagliga diagramanalys

Source – TradingView

Priset ser ut att ha sjunkit lägre och ligger något under den lägre låga trendlinjen. Eftersom priset har brutit under den nedre låga trendlinjen, kan det sluta med att det håller motståndsområdet på stödnivån, och aktien kan se ytterligare en baisseartad push.

Aktien handlas också under både 50-dagars glidande medelvärde och 200-dagars glidande medelvärde. Detta indikerar en baisseartad känsla, och vart och ett av dessa glidande medelvärden kan hålla som ett motståndsområde i framtiden.

Dessutom såg The Relative Strength Index (RSI) en enorm dipp och ligger på 24,71 på indikatorn. Denna enorma nedgång visar att fler säljare har kommit in på marknaden, och de har fortfarande kontroll över aktien. Men om RSI kan stiga igen, kan köpare ta kontroll över aktien snart.

Vad händer härnäst för Moderna?

Kursen på Moderna-aktien kunde inte hålla stöd under den lägre låga trendlinjen. Aktien kan dock fortfarande hitta konsolideringar på stödnivån och studsa tillbaka.

Bulls letar efter priset för att studsa av stödnivån och kunna hålla sig över den lägre låga trendlinjen. Björnar letar efter att priset ska falla stort även under den lägre låga trendlinjen och börja hålla nivån som ett motståndsområde.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money