American Campus Communities-aktien upp 13%: här är anledningen

Av:
apr 19, 2022
  • Blackstone köper American Campus Communities för 12,8 miljarder dollar.
  • Kontantaffären översätts till 65,47 USD per aktie för ACC-aktieägare.
  • American Campus Communities-aktien öppnade 13% upp på tisdagen.

American Campus Communities Inc (NYSE: ACC aktie steg 13% på tisdagen efter att Blackstone Group Inc (NYSE: BX) sa att de kommer att köpa studentbostadsbolaget för cirka 12,8 miljarder dollar, inklusive skuld.

Affären översätts till 65,47 USD per aktie

Avtalet översätts till 65,47 USD per aktie för ACC-aktieägare. American Campus Communities är den största utvecklaren, ägaren och förvaltaren av studentbostäder i USA.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Blackstones erbjudande representerar en premie på 13,7% på det pris som ACC stängde den ordinarie sessionen till på måndag. Det amerikanska förvaltningsbolaget för alternativa investeringar planerar att ta American Campus Communities privat när transaktionen är genomförd.

Nyheten kommer månader efter att Blackstone gick med på att köpa en annan fastighetsinvesteringsfond (REIT), Bluerock Residential för 3,60 miljarder dollar. BX steg med cirka 4,0% på tisdagen.

Affären avslutas under tredje kvartalet 2022

Kontantaffären förväntas avslutas under tredje kvartalet 2022 om den uppfyller sedvanliga stängningsvillkor, inklusive godkännande från ACC-aktieägare. I pressmeddelandet sa American Campus Communities VD Bill Bayless:

Denna transaktion levererar övertygande, omedelbar och visst värde till våra aktieägare samtidigt som den positionerar ACC för att ytterligare utöka vår konkurrensfördel när vi fortsätter i vår strävan att leda studentbostadsbranschen till nya höjder.

Avtalets villkor fick också ACC att avbryta sina kvartalsvisa utdelningar med omedelbar verkan. Förra veckan sa Rob Sechan att Blackstone var aktien som kommer att dra nytta av den pågående marknadsvolatiliteten.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money