Kevin Landis: dessa två aktier kan växa genom en lågkonjunktur

Av:
maj 6, 2022
  • Kevin Landis säger att Wolfspeed och Roku är lågkonjunktursäkra aktier.
  • Han förklarade sin hausseartade syn på båda aktierna på CNBC:s "Closing Bell".
  • Wolfspeed minskade med över 25% för året; Roku är nere mer än 55%.

Den amerikanska ekonomin är på väg mot en lågkonjunktur som motiverar en byte till högtillväxtaktier, säger Firsthand Funds VD. USA:s BNP sjönk i en årlig takt på 1,4% under första kvartalet 2022.

Kevin Landis gillar Wolfspeed Inc

Ett namn som Kevin Landis är övertygad om att tål lågkonjunktur är Wolfspeed Inc (NYSE: WOLF), en minskning med mer än 25% hittills i år. När han förklarade varför på CNBC:s ”Closing Bell”, sa han:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Wolfspeed tillverkar kiselkarbid kraftelektronik. Varför spelar det någon roll? För det går in på elbilar och elbilstrenden bara tar fart. Det spelar ingen roll vad Fed gör och vad Putin gör, Wolfspeed kommer att göra bra ifrån sig.

Wolfspeed-aktier drabbades hårt på torsdagen efter att det Durham-baserade företaget skyllde på Kinas nedläggningar eftersom det rapporterade svagare intäkter än väntat för sitt tredje kvartal. Wall Street har ett genomsnittligt prismål på $116,71 på aktien.

Landis är fortfarande hausse på Roku

Intressant nog dubbar Landis också det misshandlade streamingföretaget Roku Inc (NASDAQ: ROKU), en lågkonjunktursäker aktie. Han argumenterade för att äga aktier som har gått ner över 55% under året, sa han:

Vissa dagar känns det som att Cathie Wood och jag är de enda som äger Roku. Men streaming försvinner inte. Roku vill vara allas partner. De är unikt placerade. Det är en fantastisk pjäs. Roku kommer att växa genom vilken lågkonjunktur som helst.

Förra veckan sa företaget med huvudkontor i San Jose att det hade 61,3 miljoner aktiva konton i slutet av det första kvartalet jämfört med 61,8 miljoner förväntat. I genomsnitt ser Wall Street en uppsida på nära 60% i Roku Inc.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money