Duke Realty ökar med 10% efter tillkännagivandet om föreslagit förvärv

By: Ruchi Gupta
Ruchi Gupta
Ruchi tar fitness och en hälsosam livsstil på stort allvar. På sin fritid simmar hon gärna, springer och lagar… Läs mer.
on maj 14, 2022
  • Dukes aktieägare skulle få 0,466 Prologis stamaktier för varje Duke Realty stamaktie de äger.
  • Förslaget från Prologis värderas till cirka 61,68 USD per Duke-aktie.
  • Duke Realty är övertygad om att tillägget av tillgångar till deras plattform kommer att ge bättre värde.

Prologis, Inc. (NYSE: PLD), ett ledande logistikfastighetsbolag, skickade nyligen ett brev till verkställande direktören och styrelseordföranden för Duke Realty Corporation, James Connor, och föreslog att köpa Duke i en totalaffär. Detta tillkännagivande såg Duke Realty-aktien växa med 10%.

Enligt förslaget skulle Dukes aktieägare få 0,466 Prologis stamaktier för varje Duke Realty stamaktie de äger. Förslaget från Prologis värderas till cirka 61,68 USD per Duke-aktie, vilket motsvarar en premie på 29% till slutkursen för Duke Realty samma datum.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Ledningsutlåtanden

Prologis medgrundare och verkställande direktör, Hamid Moghadam, sa att de är övertygade om att förvärvsförslaget kommer att vara till fördel för alla inblandade parter.

VD:n fortsatte och sa:

Prologis har en bevisad meritlista som en ledare och innovatör i vår bransch. Vi är kända för att tillhandahålla exceptionell service till kunder och leverera överlägset värde för våra aktieägare, inklusive aktieägarna i företag som vi har fusionerat med eller förvärvat tidigare.

Herr. Moghadam sa:

Vi tvivlar inte på att Duke Realtys aktieägare på samma sätt skulle dra nytta av långsiktigt värde skapat av kombinationen av våra företag.

Detaljer för brev

Baserat på de finansiella och strategiska fördelarna i brevet är Duke Realty övertygad om att tillägget av tillgångar till deras plattform kommer att ge bättre värde för aktieägarna i de inblandade företagen.

En sak som hjälper till att skilja Prologis åt är deras Essentials-plattform och betydande strategiska kapitalaffärer. Essentials-plattformen innehåller lösningar kring digitala, transport-, arbetskrafts- och energierbjudanden som vi erbjuder kunder både utanför och inuti företagets portfölj.

Dessutom är deras meritlista när det gäller att bygga värde via förvärv mycket stark. Företagets förvärv av Liberty Property Trust och DCT Industrial Trust Inc gynnade aktieägarna i bolagets inblandade i affären.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money