Burberrys aktiekurs blir undervärderad efter vinst. Är det ett köp?

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… Läs mer.
on maj 18, 2022
  • Burberrys aktiekurs rörde sig över den fallande kanalen.
  • Företagets intäkter ökade med 10% på årsbasis.
  • Ledningen varnade för den avmattande kinesiska marknaden.

Kursen för Burberry (LON: BRBY) rörde sig i sidled efter att bolaget publicerat sitt handelsuttalande. Aktien handlas till 1 584p, vilket är cirka 2,65% under veckans högsta punkt.

Burberry intäkter

Burberry är det största lyxmärket i Storbritannien med ett börsvärde på mer än 6 miljarder pund. Företaget säljer sina produkter i bland annat Storbritannien, USA och Kina.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I ett uttalande på onsdagen sa företaget att dess intäkter för räkenskapsåret som slutade i april steg till 2,8 miljarder pund då dess försäljning i jämförbara butiker med jämförbara priser ökade med 24%. Föregående år var företagets intäkter 2,3 miljarder pund.

Samtidigt steg dess justerade rörelsevinst till 523 miljarder pund medan dess fria kassaflöde sjönk till 340 miljoner pund. Samtidigt beslutade man att öka sin utdelning från 42,5 pence till 47 pence.

Företaget behöll sin vägledning om hög ensiffrig intäktstillväxt och marginalexpansion. Den varnade dock för att avmattningen i Kina kan leda till en avsevärd avmattning. I ett uttalande sa den nya vd:n att:

”Företaget har gjort stora framsteg under de senaste fem åren för att lyfta varumärket, produkten och kundupplevelsen till det lyxiga rummet. Jag ser fram emot att presentera mina planer för att bygga vidare på dessa starka grunder och accelerera tillväxten vid delårsresultaten i november.”

Analytiker anser att Burberry är en bra investering tack vare sitt starka varumärke och det faktum att lyxköpare tenderar att fortsätta handla även när inflationen stiger. Dessutom ser företaget stark tillväxt i Kina, den största köparen av lyxvaror på marknaden.

Dessutom är företaget rimligt värderat. Företaget har ett eftersläpande pris/vinstförhållande på 12,46, vilket är lägre än den breda marknaden. Ett DCF- värderingsmått från Simply Wall Street uppskattar att företaget är cirka 37,2% undervärderat.

Burberry aktiekurs prognos

Fyra-timmarsdiagrammet visar att BRBY-aktien har varit i en stark baisseartad trend under de senaste månaderna. Längs vägen gjorde beståndet en fallande kanal som visas i svart. Före handelsutlåtandet rörde sig aktierna över denna kanal. Det har rört sig över 25-dagars och 50-dagars glidande medelvärden.

Penningflödesindex (MFI) har rört sig nära den överköpta nivån. Därför finns det en sannolikhet att aktien kommer att fortsätta stiga när tjurar siktar på nyckelmotståndsnivån på 1 700p.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, Capital.com
9.3/10