Ad

MEME-MYNTS STORHETSTID ÄR HÄR

Memeinated animation

NÄSTA 100x PRE-SALE STARTAR SNART

KÖP NU

Nexo fortsätter att utvecklas när konkurrenterna släpar efter

Av:
Aug 31, 2022
Listen
  • Nexo har meddelat den senaste tilldelningen på 50 miljoner dollar som en del av sitt återköpsprogram
  • Ashmore citerade en intervju med medgrundaren Antoni Trenchev i april som bevis på att Nexo var välplacerad
  • Det största problemet för Nexo har varit att visa att marknaden inte har något att göra med sådana som Celsius

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Frasen “kryptoutlåning” har fått något av en smutsig innebörd i år.

Terra-kollapsen i maj utlöste en våg av smitta som spred sig över branschen. Detta fick i slutändan många företag att gå under, av vilka flera var i CeFi-området – framför allt Celsius.

Nexo hanteras annorlunda

Copy link to section

Nexo, som lämnade ett bud på Celsius tillgångar kort efter att de avbröt kunduttag – ett otroligt smart drag som jag skrev om här – har inte haft några sådana problem. Det enda bekymret från deras sida har faktiskt varit att förknippas med de oansvariga CeFi-spelare som misskötte sina tillgångar så grovt.

Jag intervjuade medgrundaren och managing partner för Nexo, Antoni Trenchev, redan i april – bara ett par veckor innan marknaden störtades i kaos på baksidan av Lunas dödsspiral. Trenchev var stenhård vid den tiden att deras överbelånade utlåningsmodell inte skulle ändras i jakten på extra avkastning. När man ser tillbaka nu och med tanke på vad som hände med andra i branschen, visade det sig vara ett mycket viktigt ställningstagande.

Anledningen till att Nexo har stått sig genom tiderna på den volatila kryptomarknaden är vår modell för utlåning utan undantag. Vi lånar inte ut pengar utan säkerhet ens till våra största och mest pålitliga partners. Som sådan har vi inga planer på att ändra detta synsätt inom en snar framtid.

Antoni Trenchev, april 2021

Återköpsprogram

Copy link to section

Nexo har vidare signalerat att de är på rätt spår med sina långsiktiga mål med fortsatta framsteg i sitt återköpsinitiativ. Den här veckan tillkännagav de den senaste tilldelningen på 50 miljoner dollar.

Tilldelningen av ytterligare 50 miljoner dollar till vår återköpsplan är ett resultat av vår solida likvida ställning och Nexos förmåga och beredskap att stimulera sina egna produkter, token och community, tillsammans med dess utåtriktade initiativ för att tillföra likviditet till branschen

Antoni Trenchev

När marknaden fortsätter att eka mitt i det turbulenta makroklimatet, det geopolitiska läget och ett bredare negativt sentiment, gör Nexo vad de kan för att stärka ekosystemets långsiktiga hälsa.

Just nu kräver våra investerare och kunder fast mark att gå på, och vårt tredje token-återköp säkerställer denna extra stabilitet när vi kommer ur den senaste berg-och-dalbanan på marknaden.

Oavsett hur du svänger det, är uppfyllelsen av den senaste återköpsplanen ett definitivt tecken på styrka och ytterligare signal till marknaden att det inte bör övervägas i närheten av vad Celsius än var.

För Nexo är det synd att många smutsar ner branschen med samma pensel efter de senaste månaderna. Återigen är det bara naturligt – investerare är nu mer försiktiga och uppmärksamma på risker. Det är bra för marknaden totalt sett. Och dessa investerare kommer utan tvekan att märka Nexos fortsatta rörelse i rätt riktning.

Ad

Kom enkelt igång med krypto genom att följa kryptosignaler & diagram från den professionella handlaren Lisa N Edwards. Registrera dig idag för handel som är enkel att följa för massor av altcoins hos GSIC.