CZ:s senaste blogginlägg bara det senaste beviset att han leder med ett stort hjärta

Av:
sep 1, 2022
  • Binances VD Chengpeng Zhao skriver om att han flydde från Kina 1989 innan han fick kanadensiskt medborgarskap
  • Han argumenterar mot stamatmosfären och falsk information sprids ofta i kryptorymden
  • Ödmjukhet i en ledare viktig, skriver Ashmore, som nämner exempel på övermodig Terra-vd Do Kwon

Vi lever i en online-värld. Det är också en ålder där heta tagningar belönas med kontroverser, klick och engagemang. Generaliseringar är svepande. ”Gillar” är den nya valutan. Min mamma tycker om att säga att om du inte har något trevligt att säga, säg ingenting alls. Den regeln gäller dock inte Twitter, där tangentbordscowboys går i krig med andra anonyma karaktärer dagligen.

I det konstiga och underbara hörnet av Twitter som är krypto-Twitter är detta aldrig mer uppenbart. Binances VD Changpeng Zhao, allmänt känd som CZ, postade ett underbart blogginlägg i morse som fångade mitt öga när jag läste det över min ’overnight oats’ (den bästa frukosten som finns).

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Tribal atmosfär

Han berättar en anekdot från förra veckan, när en journalist för Washington Post vid namn Jacob Silverman slumpmässigt frågade en Binance-chef om en figur som heter Guangying Chen.

CZ skrev om detta som en del av en bredare diskussion om plågan av falska medier och attacker mot andra företag i kryptorymden. Han sa att det var ”emblematiskt för den förakt som våra anställda möter dagligen i både öst och väst”.

Det är faktiskt en del av en oroande trend i kryptovärlden. Atmosfären kan ibland vara intensivt tribal, med förespråkare för att vissa företag river ner andra, eller förespråkare för ett mynt som går efter det andra.

Jag upplevde detta från första hand för några veckor sedan när jag twittrade en bild på mig när jag betalade en taxichaufför i Bitcoin på Lightning-nätverket på min resa till El Salvador. Helt plötsligt fylldes min inkorg upp av arga förespråkare för Bitcoin Satoshi Vision (BSV), ett kluvet alternativ till Bitcoin.

”Idiot förstår inte hur det fungerar, du är pinsam med sidokedjan, gör lite research” stod det i ett DM (från ett anonymt konto, förstås).

Missbruk kan vara tröttsamt, men desinformation är ännu farligare. Även CZ anspelar på detta i sitt inlägg.

Vi har till och med sett kryptobörser och -projekt skapa sina egna ”nyhetssajter” för att slå konkurrenter, och dessa webbplatser är nu ofta felkategoriserade som oberoende nyhetskällor av Google News. Jag skulle också skratta, om det inte var så allvarligt och nedslående hur ofta jag var tvungen att förklara skillnaderna mellan en organisation som CoinGeek kontra CoinDesk för personer i verkliga maktpositioner

CZ

Det skadar hela branschen

Detta skadar verkligen branschen i stort. Det finns inget behov av att kämpa så vitrioliskt mot varandra. CZ förstår detta. Han är särskilt graciös och respektfull mot andra projekt, och uppmuntrar ofta vad de gör i utrymmet. Man får intrycket att han verkligen bryr sig om att bygga, utveckla och förnya sig i kryptovärlden.

Låt oss inte glömma hur viktigt det är för en ledare att visa ödmjukhet och vara villig att lära av rivaler och kamrater i utrymmet, snarare än att avfärda dem – eller i det här fallet, slå dem. Terra-dödsspiralen finns fortfarande i färskt minne hos många.

Jag skrev om chefen för det projektet, Do Kwon, många gånger i upptakten till händelserna som fick Lunas död att spiralera till noll. Var och en av de gångerna blev jag utskälld för att ha spridit ”FUD”, sagt att jag var ”NGMI” (kommer inte att klara det) eller förklarades som en bitter outsider avundsjuk på Luna-investerarnas upprörande vinster, när jag ifrågasatte Do Kwons arroganta och avvisande attityd till kritiker och andra projekt.

Det är förresten inte jag som flexar. I sanning höll jag UST och sålde med förlust när peggen började kapitulera.

Cheng Zhao ödmjukhet

CZ fortsätter i sitt blogginlägg för att berätta sin inspirerande historia om hur han lämnade Kina och bosatte sig i Kanada. Han tog skift utanför ambassaden – kön var 3 dagar lång – fick sitt kanadensiska pass och möjligheter började öppna sig för honom.

Det är en hjärtevärmande läsning och det är lätt att se hur han har behållit minnen av var han kom ifrån. När han förvandlas till en serieentreprenör är det tydligt att han har dragit nytta av denna motståndskraft och perspektiv när han byggde upp Binance till den ledande kryptobörsen.

Alla som är bekanta med hans tweets eller samtal kommer sannolikt att hålla med. CZ framstår inte som en out-of-touch kryptomiljardär. Han framstår inte som någon som är i det för pengarna. Du får en känsla av att han vet att världen kan vara otäck ibland men han kämpar så hårt han kan för att göra den till en bättre plats för alla.

Binances tillväxt hittills har varit snabb, och även med makromiljöns vändning och uppsägningar som flödar över hela branschen, har den hållit fast. Jag tror att mycket av det kommer från ledningen bakom scenen och de som driver den.

När det kommer till investeringar, underskatta inte vikten av en VD som har ett bra huvud på axlarna och håller fötterna på jorden. Binance har det.

Om du inte tror på hur viktigt det är, fråga bara alla Luna-investerare.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money