Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq prisprognos efter solid amerikansk jobbrapport

Av:
sep 6, 2022
Listen to this article
  • USA lade till 315 000 jobb i augusti
  • Arbetslösheten steg till 3,7% från 3,5%
  • Investerare kommer att titta noga på Fed-ordförande Jerome Powells tal på torsdag

Wall Streets tre huvudindex försvagades förra veckan även om den amerikanska arbetsmarknaden bekräftade att ekonomin är på solid grund då landet rapporterade att lönesumman utanför jordbruket steg mer än väntat i augusti.

USA lade till 315 000 jobb i augusti, vilket överträffade ekonomernas uppskattning på 298 000 för samma månad. Den negativa nyheten är att arbetslösheten steg till 3,7% från 3,5%, medan arbetskraftsgraden ökade till 62,4% från 62,1%. Rick Meckler, en partner på Cherry Lane Investments, sa:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

En uppgång i arbetslösheten dämpade farhågorna om aggressiva räntehöjningar från Federal Reserve. Investerare omprövar fortfarande augustirapporten om jobb och lutar sig förmodligen mot det faktum att det inte finns något tydligt slut på räntehöjningarna.

Enligt CME FedWatch Tool minskade marknadssannolikheten för en ökning med 75 punkter till 56% från 75%, medan Morgan Stanleys amerikanska chefsekonom Ellen Zentner sa att konsumentprisdata till den 13 september skulle vara nyckeln till att fastställa Feds beslut.

Å andra sidan rapporterade analytiker från Commerzbank att FED sannolikt skulle höja räntan med 75 punkter den 21 september snarare än med 50 punkter.

Investerare kommer noggrant att titta på Fed-ordföranden Jerome Powells tal på torsdagen samt USA:s konsumentprisdata nästa vecka för ledtrådar om penningpolitikens väg.

S&P 500 igen under 4 000 poäng

S&P 500 (SPX) har återigen försvagats under 4 000 poäng, och investerare kommer att uppmärksamma Fed-ordförande Jerome Powells tal på torsdagen.

Datakälla: tradingview.com

Det nuvarande stödet ligger på 3 800 poäng, och om priset faller under denna nivå skulle det vara en ”sälj”-signal och vi har den öppna vägen till 3 700 poäng. Uppåtpotentialen är fortfarande begränsad, men om priset hoppar över 4 000 poäng kan nästa mål bli 4 200 poäng.

DJIA har en stark supportnivå på 30 000 poäng

Dow Jones Industrial Average (DJIA) försvagades förra veckan och stängde i rött i fem av de sex senaste sessionerna.

Datakälla: tradingview.com

Den starka stödnivån ligger på 30 000 poäng, och om priset faller under denna nivå kan det vara början på en mycket starkare försäljning.

Nasdaq Composite ned -3,3% på veckobasis

Nasdaq Composite (COMP) tappade mer än 3% förra handelsveckan och stängde på 11 630 poäng.

Datakälla: tradingview.com

Detta markerade Nasdaqs sjätte dagliga förlust i rad, och om priset faller under 11 000 poäng kan nästa mål bli 10 500 poäng.

Sammanfattning

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq slutade lägre förra veckan även om den amerikanska arbetsmarknaden bekräftade att ekonomin är på solid grund då landet rapporterade att lönesumman utanför jordbruket steg mer än väntat i augusti. Investerare kommer noggrant att titta på Fed-ordföranden Jerome Powells tal på torsdagen samt USA:s konsumentprisdata nästa vecka för ledtrådar om penningpolitikens väg.