PODCAST: Sport och webb3 med All Stars Digital

Av:
okt 31, 2022
Listen to this article
  • AllStars Digital tillåter användare att investera i tokeniserade sportspelare
  • Utdelningen skiljer sig från binär vinst/förlust-resultat av ett konventionellt sportspel
  • Deras token lanseras denna vecka, med World Cup bara några veckor bort

Jag älskar sport. Eftersom jag kom från en matematisk bakgrund dröjde det inte länge innan jag flyttade in i sportspelsvärlden och genomförde arbitrageaffärer för att dra fördel av felpriser på marknaden – den lilla nischade sektorn där sport och matematik möts.

Idag har vi webb3. Jag har arbetat inom finans och krypto och har kastats in i den här sektorn. Jag har tänkt ett tag på att det skulle kunna finnas en bra passform här för att blanda element av fantasysport, sportspel och investeringar inom ett webb3-ramverk – ett område som inte ofta förekommer i kryptonyheter.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Ett företag håller med mig. AllStars Digital (ASD) är en digital sportbörs som låter dig köpa, korta och handla tokeniserade sportstjärnor. Inför lanseringen av deras token den här veckan var jag värd för CPO Akash Gharu på Invezz-podden.

Noterbart tillåter ASD en att investera i spelare på lång sikt. Det är detta som gör konceptet något unikt, till skillnad från konventionell betting. Det senare har ett binärt resultat – antingen en vinst eller en förlust. Där ASD skiljer sig är att utdelningen är mer som aktiemarknaden – tillgången kommer att fluktuera i värde baserat på hur spelaren presterar i verkligheten.

Säg till exempel att jag köper en Harry Kane-token. Gör han ett hattrick i helgen i Premier League kommer hans värde att stiga. Om han blir utvisad och träffad med en långvarig avstängning (hypotetiskt, men som Harry Kane-hatare kan jag drömma) kommer hans värde att falla.

Denna utdelningsprofil tillåter användare att spekulera om spelarnas långsiktiga framtid. Tror du att Kane kommer att vara värd mer den här tiden nästa år? Om så är fallet, skulle köp av en Kane-token göra det möjligt att agera på dessa övertygelser.

Jag har varit ganska ärlig med min analys tidigare när jag har sagt att många kryptoprojekt specifikt i webb3-utrymmet) erbjuder minimal användbarhet och inte verkar lösa någonting. ASD verkar dock ha en lucka på marknaden. Demografin här är lätt att föreställa sig – sportsbettare, fantasyfotbollsentusiaster, datadrivna analytiker med passion för sport etc.

Att lansera en token på denna marknad är naturligtvis ingen lätt bedrift. Det är inte bara kryptomarknaderna som gör ont, utan ekonomin i stort är på väg (särskilt i Storbritannien, där det känns som att himlen faller ner, som jag skrev om förra veckan). Jag frågade Akash om det var skrämmande att lansera en token i den här miljön, men han var självsäker – han beskrev det som ”befriande”.

Det kommer definitivt att bli roligt att spåra. Som en stor sportfantast som älskar fantasy-sporter, sportbetting och analyser, känner jag definitivt att jag skulle kunna ha kul med detta när vi kickar in i världscupsäsongen (kan fortfarande inte fatta att vi har ett världscup i december, men det är ett ämne för en annan dag).

Jag tror att sportspel/fantasy-sfären är mogen för att störas av blockkedje-teknik. Det är svårt att veta hur allt kommer att falla ut, men det är coolt att se företag som ASD ge det en bash.

Som alltid, hör gärna av dig med kommentarer.

Fortsätt konversationen på Twitter med @InvezzPortal, @DanniiAshmore och @AllStarsDigital, eller besök https://www.allstarsdigital.io/ för mer information. 

Tack för att du lyssnade, följ oss och prenumerera här: