Dow Jones, S&P 500 och Nasdaqs prisprognos när den amerikanska inflationen svalnade i oktober

Av:
nov 13, 2022
Listen to this article
  • För veckan steg S&P 500 5,9%, Dow ökade med 4,25% och Nasdaq steg 8,1%
  • USA rapporterade att konsumentprisindex steg mindre än väntat i oktober
  • Investerare förväntar sig en mindre hökaktig Fed

Wall Streets tre huvudindex steg förra veckan då bättre än väntad inflationsdata väckte hopp om att Federal Reserve skulle bli mindre aggressiv med amerikanska räntehöjningar.

USA presenterade oktobers konsumentprisindex (KPI) på torsdagen, och enligt rapporten steg KPI med 7,7% på årsbasis i oktober, en minskning från 8,2% i september. Priserna på kärnprodukter sjönk med 0,4%; Priserna på begagnade bilar sjönk också, medan varudeflationen visade tecken på att breddas.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Avmattningen i oktoberinflationen är verkligen positiva nyheter för den amerikanska aktiemarknaden, och det finns en stor chans att Fed-politikerna kan besluta att höja räntan med 50 punkter när de möts i december istället för 75 punkter. King Lip, chefsstrateg på Baker Avenue Asset Management, sa:

Vi har kallat inflationstoppen under de senaste månaderna och har bara varit otroligt frustrerade över att det inte har dykt upp i data. För första gången har det faktiskt dykt upp i datan.

Trots detta bör investerare komma ihåg att detta inte är början på en ny tjurmarknad och att den amerikanska ekonomin är på väg mot en lågkonjunktur som inte har tagits med i vinstuppskattningar och därmed aktiekurser.

Risken för ytterligare en nedgång är fortfarande inte över, och de kommande dagarna kommer den amerikanska aktiemarknaden att vara överkänslig för alla slags FED-kommentarer. Inflationen ligger fortfarande långt över vad Fed tror är förenligt med stabila priser, och den amerikanska centralbanken har mer att göra.

S&P 500 upp 5,9% på veckobasis

För veckan bokade S&P 500 (SPX) en ökning med 5,9% och stängde på 3 992 poäng. Investerare visade mod på tecken på en liten avmattning av inflationen, och S&P 500 hade den största veckouppgången på ungefär fem månader.

Datakälla: tradingview.com

Om priset hoppar över den nuvarande motståndsnivån, som ligger på 4 200 poäng, kan det mycket snart nå 4 400 poäng.

Å andra sidan, om priset faller under 3 800 poäng skulle det vara en ”sälj”-signal, och vi har den öppna vägen till 3 600 poäng.

DJIA upp 4,25% på veckobasis

Dow Jones Industrial Average (DJIA) steg 4,25% för veckan och stängde på 33 747 poäng.

Datakälla: tradingview.com

Den nuvarande motståndsnivån ligger på 34 000 poäng, och om priset hoppar över denna nivå kan nästa mål vara runt 34 500 poäng.

Den viktiga stödnivån ligger på 32 000 poäng, och om priset faller under denna nivå kan nästa mål vara 31 000 poäng.

Nasdaq Composite upp 8,1% på veckobasis

För veckan bokade Nasdaq Composite (COMP) en ökning med 8,1% och stängde på 11 323 poäng.

Datakälla: tradingview.com

Men Nasdaq Composite är fortfarande ned kraftigt på årsbasis, på kurs mot dess sämsta årliga resultat sedan 2008, på grund av rädsla för att stigande inflation och stigande räntor kommer att sänka företagens vinster.

Sammanfattning

Wall Streets tre huvudindex steg framåt efter att USA presenterade konsumentprisindex (KPI) för oktober. Nedgång i KPI-tillväxt jämfört med föregående år till 7,9% från 8,2% i september, och jämfört med toppen på 9,1% i juni, ökade förhoppningarna att Federal Reserve skulle bli mindre aggressiv med amerikanska räntehöjningar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer inom minuter med vår föredragna mäklare, Capital.com

9.3/10