VIDEO: Ett metaversföretag utan en kryptovaluta att spekulera i, David Lucatch, Liquid Avatar Technologies

Av:
Nov 30, 2022
Listen
  • Liquid Avatar Technologies VD David Lucatch är med i Invezz-podden den här veckan
  • Dess proof of humanity-koncept syftar till att skapa en säkrare onlineupplevelse
  • Den körs på en privat blockkedja, det finns ingen token här, istället bara blockkedje-teknologi

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Visste du att du kan ha en blockkedja utan en kryptovaluta?

I det senaste avsnittet av Invezz-podden satte jag mig ner med David Lucatch, VD för Liquid Avatar Technologies. Det var unikt, eftersom Davids företag är verksamt i det metaversala utrymmet och utnyttjar blockkedje-teknik, men det finns ingen token. Det här har inget med krypto att göra, betonade han.

Med så mycket av kryptovärlden baserad på obeveklig spekulation, var detta uppfriskande eftersom, ja, det finns inget att spekulera i. Istället fokuserade pratstunden på blockkedje-teknik.

Aftermath Islands är ett dotterbolag till Liquid Avatar, och den första organisationen att distribuera vad som är känt som proof of humanity. Detta gör det möjligt för användare att etablera ett digitalt fotavtryck som bevisar att de är en äkta individ, samtidigt som de teoretiskt kan stryka många av de olägenheter som det nuvarande systemet arbetar med. De syftar till att skapa en säkrare, mer privat upplevelse och eliminera behovet av användarnamn och lösenord.

Vi diskuterar konceptet länge i avsnittet. Det känns särskilt aktuellt nu för tiden, med Elon Musk på krigsstigen mot bots och falska konton på Twitter, dataintegritet ständigt i nyheterna och en ökande mängd människor som noterar hur de spåras online. Debaclet med den blåa bocken presenterar sig som en rolig debatt, och David pratar om hur konceptet Proof of humanity kan användas för att ta itu med några av de problem som uppstår ur den pågående sagan.

Samtalet slingrade sig genom många olika områden. Utöver tekniken för hur allt detta fungerar, pratade vi om det växande behovet av reglering i rymden och vad detta kan betyda för digitala identiteter.

Naturligtvis var det oundvikligt att nämna vad som händer på den bredare kryptomarknaden, med marknader som kraschar året runt. Men eftersom Liquid Avatar inte är en kryptovaluta, ville jag veta hur David hade känt sig eftersom alla dessa skandaler som har skakat utrymmet har dykt upp. Blev Liquid Avatar orättvist fläckad av en attityd av “guilt by association”-typ, med tanke på hur giftigt många tror att krypto är just nu?

Det var en spännande titt på den rena tekniksidan av krypto, alltså blockkedjan. Även konceptet med något som körs på en privat blockkedja är ganska unikt. Jag frågade om det fanns avvägningar här, och skälen till att implementera detta tillvägagångssätt.

Det var definitivt en annan titt på blockkedje-världen!

Fortsätt konversationen på Twitter med @InvezzPortal, @DanniiAshmore och @liquid_avatar. Eller besök https://aftermathislands.com/ för mer information.

Tack för att du lyssnade, följ oss och prenumerera här: