Ad

Tim Draper dyker längre in i webb3, men kommer annat kapital att följa efter?

Av:
Jan 19, 2023
Listen
  • Draper Venture Network lanserar ett webb3-syndikeringsfordon
  • Tim Draper köpte 30 000 Bitcoins 2014 för 19 miljoner dollar, nu värda över en halv miljard dollar
  • Rädsla för institutionellt antagande och nytt kapital kommer att torka upp i krypto efter många skandaler

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Jag har undrat högt hur skadlig bucklan för kryptons rykte kommer att ha varit de senaste månaderna.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Kollapsen av FTX (djupdykning i den där elaka affären här) kändes som droppen som fick bägaren att rinna över på många sätt. När det gäller institutionellt antagande var den frestande slutsatsen att alla välrenommerade företag skulle springa en mil från branschen, eftersom en våg av skandaler, konkurser och implosioner forsade över utrymmet.

Mot denna bakgrund stack nyheten att riskkapitalisten Tim Draper går djupare in på krypton ut för mig. Draper Venture Network, som är en allians av riskkapitalinvesterare grundad av Draper, kommer att lansera ett webb3-syndikeringsfordon som heter Draper Round Table som syftar till att få in fler familjekontor, företags VC:s, ängelinvesterare och andra till webb3.

Investeringsvärlden förändras snabbt. Vi utökar tillgången för investerare så att de bästa entreprenörerna, var de än befinner sig, kan få finansiering

Tim Draper, grundande ordförande för Draper Round Table

Draper har en kryptobakgrund

Copy link to section

Tim Draper är naturligtvis ingen nybörjare i krypto. Affärsmogulen köpte 30 000 Bitcoins 2014 som beslagtogs från Silk Road, den illegala marknadsplatsen. Lagret auktionerades ut till allmänheten av US Marshals Service, och Draper klev in med coola 19 miljoner dollar, vilket motsvarar ett pris på 633 dollar per mynt.

Bara för nöjes skull ritade jag Drapers investering nedan, hela vägen fram till idag, när Bitcoin har hoppat till början av året och handlas igen över $20 000-strecket.

Fallet från över 2 miljarder dollar till 600 miljoner dollar gör sannolikt ont, men hallå, det är fortfarande en 33X avkastning. Slår S&P 500.

Tre månader efter köpet hade Draper notoriskt förutspått på Fox Business att det orangea myntet skulle överstiga $10 000 inom tre år. En Bitcoin handlades för 402 dollar vid den tiden och det lät … ja, det lät löjligt. När det föll ner mot $200 i januari därpå såg det inte bra ut, speciellt när han var säker på att priset skulle återhämta sig, med en insats på $400 000.

Men i november 2017 låg Bitcoin på $10 000 (tekniskt sett var detta tre år och två månader senare).

Krypto skadad på mainstream-scenen

Copy link to section

Det är tydligt att Drapers historia med krypto går längre tillbaka än de flesta, till en tid då det fortfarande var en nischad internetgrej som bara nischade internetmänniskor uppmärksammade. Med det sammanhanget kanske lanseringen av detta Draper Venture Network inte symboliserar någonting alls.

Återigen, det visar att affärer fortfarande återstår att göra i denna bransch som har härjats av björnmarknaden. När man tittar på den senaste kryptovintern, byggdes några av de mest framgångsrika företagen den här gången under trädåren 2018 och 2019 när det kändes som att ingen uppmärksammade krypto. Det skulle verkligen ha varit svårt att föreställa sig att något sådant existerade när marknaden släpade så mycket under den senaste vintern.

Naturligtvis är skillnaden mot denna vinter att krypto för första gången i sin historia bekämpar en björnmarknad i den bredare ekonomin. Det är lustigt hur ofta folk glömmer att Bitcoin lanserades till den längsta och mest explosiva tjurmarknaden i historien, och det gör därför detta nuvarande klimat av höga räntor och fallande priser helt utan motstycke.

Tiden kommer att utvisa hur krypto kommer att återhämta sig från denna björnmarknad. Med en avmattning av inflationen ser det verkligen ut som ett ljusare klimat nu än för ett par månader sedan. Nyheter som denna kommer att hjälpa, och det kommer att vara intressant att spåra hur snabbt institutioner och traditionella investerare kommer tillbaka till utrymmet under de kommande månaderna.

Dent Blockchain Kryptovaluta