Pro: Bitcoin-priset ska nå $37 000 – vad det betyder för Altsignals

Av:
Mar 24, 2023
Listen
  • BTC-priset kan hoppa till $37 000, enligt en kryptoanalytiker.
  • Bitcoin har många katalysatorer, inklusive Fed och ökad användbarhet.
  • AltSignals $ASI-token kan gynnas under tjurkörningen.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Bitcoin (BTC/USD) priset har gått bra i mars då investerare har rusat till dess säkerhet under den pågående bankkrisen. Efter att ha fallit under $20 000 den 18 mars återhämtade den sig till en högsta nivå på $29 000, den högsta punkten sedan juni 2022.

Kryptoexpert förutspår nästa drag

Analytiker har blandade åsikter om det aktuella kryptorallyt och om det är här för att stanna. Vissa, som Peter Schiff, tror fortfarande att guld är en bättre investering än BTC på dessa nivåer. I ett uttalande sa Tethers Chief Technology Officer (CTO) att Bitcoin skulle kunna testa sin all-time high i år igen.

Och i en tweet drog en analytiker som går under namnet CryptoCon, slutsatsen att nästa nivå att titta på kommer att vara $37 000. Han citerade att BTC först hade bildat ett gyllene korsmönster, som bildas när 200-dagars och 50-dagars glidande medelvärden gör en crossover. I de flesta perioder är detta mönster en av de mest exakta haussesignalerna i teknisk analys.

Utöver det noterade han att BTC också hade omtestat det 350-dagars glidande medelvärdet. Som sådan förväntar han sig att farten kommer att fortsätta. Om han har rätt betyder det att Bitcoin har en uppsida på 32% från det nuvarande priset på $28 400.

Potentiella BTC-katalysatorer

Bitcoin har många katalysatorer som kan pressa priset högre. För det första är det konceptet trendföljande, som säger att trenden är din vän till slutet. Om vi tittar på det dagliga diagrammet ser vi att Bitcoin är klart i en uppåtgående trend och ligger över det 50-dagars exponentiella glidande medelvärdet.

Dessutom har BTC passerat viktiga motståndsnivåer, inklusive $25 191, den högsta punkten den 15 augusti 2022 och den 19 februari. Detta betyder att den uppåtgående trenden kan fortsätta på kort sikt. Därför, tekniskt sett, verkar BTC ha fart.

BTC-diagram av TradingView

För det andra har utvecklare börjat bygga fler verktyg runt BTC. Den mest spännande är Ordinals, som har gjort det möjligt för människor att bygga Bitcoin NFT:er. Stacks har också skapat en unik produkt som gör det möjligt för kreatörer att bygga dApps som använder Bitcoin. Därför kan vi gå in i en ny fas där Bitcoin får mer användbarhet som Ethereum och Cardano.

Vidare har penningpolitiken en roll att spela. Som jag skrev i denna rapport beslutade Federal Reserve att höja räntorna med 0,25% . Det finns tecken på att Fed kan närma sig slutet av sin vandringscykel. Medan kurserna kommer att ligga kvar på en förhöjd nivå ett tag, kommer en paus att vara fördelaktigt för BTC och andra säkra tillgångar.

Slutligen verkar Bitcoin ganska undervärderat. Även om ingen värderingsstandard har utvecklats, kan vi jämföra BTC med guld. Gulds börsvärde uppskattas till cirka 13 biljoner dollar jämfört med Bitcoins 545 miljarder dollar. Detta är anmärkningsvärt eftersom Bitcoins ägande av institutioner är relativt försumbart. Som sådan, i framtiden, förväntar jag att värderingsgapet kommer att minska eftersom BTC ses som digitalt guld.

Implikationer för AltSignals

AltSignals är en mjukvara som använder avancerad teknik som naturlig språkbehandling, artificiell intelligens och maskininlärning för att analysera nyckeltillgångar som kryptovalutor, aktier och valutakurser. Den skickar sedan dessa signaler till kunder som de kan använda i sin handelsverksamhet.

Förutom maskininlärning, innehåller dess ActualizeAI-produkt andra teknologier som regression, prediktiv modellering, sentimentanalys och AutoML för att göra förstärkningsinlärning.

Utvecklarna har också byggt plattformens kryptovaluta-token känd som $ASI. $ASI kommer att ha syftet att underlätta medlemskap i AltSignals ekosystem. Dessutom kommer innehavare att ha tillgång till fler funktioner som tidig tillgång till nya uppgraderingar.

AltSignals har nu ett förköp för $ASI-tokenen som hittills har samlat in $184 035. Med intresset för artificiell intelligens-verktyg som ChatGPT och Google Bard stigande, finns det en möjlighet att förköpet snart kommer att sluta. På senare tid har vi sett många AI-fokuserade kryptovalutor som SingularityNET, Rejuve.ai och Fetch.ai göra bra ifrån sig på marknaden . Och med Bitcoin-priser som förutspås stiga, finns det en möjlighet att denna trend kommer att fortsätta. Läs mer om AltSignals här.

Ad

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer inom minuter med vår föredragna mäklare, eToro

10/10