Hang Seng-index drar sig tillbaka när ANTA Sports-aktien faller

Av:
Apr 18, 2023
Listen
  • Hang Seng sjönk efter den starka Kinas BNP-data.
  • Den kinesiska ekonomin växte med 4,5 % under första kvartalet.
  • ANTA Sports aktier rasade efter att företaget samlat in pengar.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Hang Seng -indexet drog sig tillbaka något efter starkare BNP-data från Kina än väntat. Blue-chip-indexet backade med ~0,75% och handlades till H$20 580, vilket var några punkter under månadens högsta på H$20 793. Det är ~9,17% över den lägsta nivån i år.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Kinas BNP-data

Copy link to section

Den kinesiska ekonomin skjuter på alla cylindrar efter att landet tagit bort covid-nollpolitiken. Enligt statistikbyrån växte ekonomin med 2,2 % under första kvartalet, vilket var allmänt väntat. På QoQ-basis växte ekonomin med 4,5 %, högre än medianuppskattningen på 4,0 %.

Ytterligare data visade att landets arbetslöshet sjönk från 5,5 % i februari till 5,3 % i mars. Denna minskning var bättre än de uppskattade 5,5 %. Detaljhandeln växte med 10,6 % när kineser och utlänningar ökade sina utgifter.

Industriproduktionen ökade med 3,5 % medan investeringarna i anläggningstillgångar ökade med 5,1 %. Dessa siffror betyder att ekonomin återhämtade sig väl, vilket är bra för landet. Det har funnits tvivel om takten i återhämtningen.

Snabba uppskattningar visade att ekonomin skulle gå bra under första kvartalet. En rapport från Nomura visade att elförbrukningen ökade kraftigt under kvartalet. En annan rapport visade att bostadsförsäljningen har ökat snabbt.

Hang Seng-indexnedgången berodde mest på specifika företag. ANTA Sports aktiekurs sjönk med mer än 7% efter att företaget samlat in pengar genom att sälja sin aktie. I de flesta fall tappar företag när de skaffar eget kapital eftersom det späder ut deras aktier.

anta aktiediagram

Andra toppunderpresterande i Hang Seng-indexet var SMIC, Sunny Optical, Lenovo och Xiaomi. Alla dessa företag sjönk med mer än 2%. Å andra sidan var försäkringsbolag som China Life Insurance och Ping An de bästa resultaten. Ping An-aktien steg efter att företaget insisterade på att det vill att HSBC ska dela upp sin verksamhet.

Hang Seng index prognos

Copy link to section
Hang Seng

HSI-diagram av TradingView

Det dagliga diagrammet visar att Hang Seng-indexet har varit i en långsam återhämtning efter att det föll till den lägsta H$18 825 i mars. På det dagliga diagrammet har indexet hoppat över 25-dagars och 50-dagars exponentiella glidande medelvärden (EMA). Indexet har också testat nyckelmotståndspunkten på H$20 766, den högsta punkten den 7 mars.

Samtidigt närmar sig Relative Strength Index (RSI) den överköpta nivån på 70. Därför kommer indexet sannolikt att fortsätta att stiga, eftersom köpare siktar på nyckelmotståndspunkten på H$22 000.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Aktier & Fonder Index