Brent råoljeprognos förstärkt av Goldman Sachs analytiker

Av:
Jul 24, 2023
Listen

Priset på Brent- råolja fortsatte att stiga denna vecka även om oron för den globala ekonomin fortsatte. Den hoppade till en högsta av $80,97 på måndagen, högre än förra månadens låga på $71,37. West Texas Intermediate har också stigit till över $76.

Goldman Sachs är hausse på olja

Copy link to section

Brent och West Texas Intermediate (WTI) har klarat sig bra under de senaste veckorna eftersom oron för världsekonomin fortsätter. Hoppet på måndagen skedde efter att Kina beslutat att leverera några stimulansåtgärder.

Are you looking for fast-news, hot-tips and market analysis? Sign-up for the Invezz newsletter, today.

Till exempel lovade Peking att behandla privata enheter på samma sätt som de gigantiska statliga företagen. Den lovade också att förbättra nyckelområden som bland annat immateriell egendom och markrättigheter.

Analytiker tror att dessa åtgärder kommer att ha begränsad inverkan på ekonomin. De flesta företag tror faktiskt att landets tillväxt kommer att bli lägre än väntat. JP Morgan, Citi och Morgan Stanley förväntar sig att ekonomin kommer att växa med 5%. Sammantaget är den genomsnittliga uppskattningen att ekonomin växer med 5,1 % i år.

Trender i kinesiska BNP-siffror är viktiga för råoljepriserna eftersom det är den största konsumenten i världen.

Featured Broker

Looking to invest?

Invest and trade CFD stocks, ETFs, digital assets & commodities in minutes with our highest-rated broker.

Ad

Ändå finns det tecken på att efterfrågan på olja ökar i höjden. I ett uttalande tror analytiker på Goldman Sachs att branschen kommer att gå igenom underskott när efterfrågan ökar. I ett uttalande sa Daan Struyven:

“Vi förväntar oss ganska stora underskott under andra halvåret med underskott på nästan 2 miljoner fat per dag under tredje kvartalet när efterfrågan når en rekordnivå. Vi förväntar oss att USA:s råoljetillväxt kommer att sakta ner ganska avsevärt till en sekventiell takt på bara 200 fat per dag härifrån.”

Råoljepriset har ökat i takt med att Saudiarabien och OPEC har flyttat för att minska utbudet under de senaste månaderna. Tidigare denna månad skrev vi att Saudiarabien och Ryssland beslutat sig för att fortsätta med sina nedskärningar ett tag.

Prognos för priset på Brent-råolja

Copy link to section
crude oil price

Det dagliga diagrammet visar att Brent-råoljepriset har varit i en hausseartad trend de senaste dagarna. Den har rört sig något över nyckelmotståndsnivån på $78,68, den högsta punkten den 5 juni.

Brent har rört sig över 25-dagars och 50-dagars glidande medelvärden medan MACD har hoppat över den neutrala punkten. Relative Strength Index (RSI) har rört sig något under den överköpta nivån.

Därför finns det en sannolikhet att oljepriset bottnade på 71,37 dollar, där det bildade ett trippelbottenmönster. Om detta händer kommer nästa nivå att se på $87,60 (högst 12 april). Detta pris är några poäng över Goldman Sachs oljemål på 80 dollar.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Ad

Investera i råvaror som Guld, Vete, Litium, Olja & mer inom några minuter med vår topprankade mäklare, eToro.

10/10
Besök sajten
Energi Råolja Mark investering Råvaror