Ad

MEME-MYNTS STORHETSTID ÄR HÄR

Memeinated animation

NÄSTA 100x PRE-SALE?

KÖP NU

PayPal lanserar stablecoin PYUSD i amerikanska dollar

Av:
Aug 7, 2023
Listen
  • PayPal tillkännagav det nya stablecoin måndagen den 5 augusti.
  • PYUSD, utgiven av Paxos Trust Company, kommer att kunna lösas in 1:1 för amerikanska dollar.
  • Företaget kommer att rulla ut PYUSD under de kommande veckorna, med initial tillgänglighet för amerikanska kunder.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

PayPal (NASDAQ: PYPL) har idag tillkännagivit ett stablecoin med stöd av US-dollar, kallat PayPal USD (PYUSD).

Enligt ett pressmeddelande som betalningsjätten publicerade på måndagen kommer PayPal USD att ges ut av Paxos Trust Co., företaget som emitterade det avvecklade Binance USD (BUSD) stablecoinet.

Are you looking for fast-news, hot-tips and market analysis? Sign-up for the Invezz newsletter, today.

Dan Schulman, VD och koncernchef, PayPal sa:

“Skiftet mot digitala valutor kräver ett stabilt instrument som är både digitalt inbyggt och enkelt kopplat till fiat-valutor som US-dollarn. Vårt engagemang för ansvarsfull innovation och efterlevnad, och vår meritlista med att leverera nya upplevelser till våra kunder, ger den grund som krävs för att bidra till tillväxten av digitala betalningar via PayPal USD.”

Paxos kommer att utfärda månatlig reservrapport

Copy link to section

PYUSD är ett ERC-20-token på Ethereum och det enda stablecoin som PayPal stöder. Företaget säger dock att det kommer att vara tillgängligt över sitt växande ekosystem, inklusive plånböcker, externa utvecklare och web3-applikationer.

Som en del av sin regelefterlevnad, säger PayPal att Paxos kommer att publicera PYUSD-reserverrapporten varje månad, med början i september 2023. Stablecoin-utgivaren kommer också att publicera PYUSD:s reservtillgångarsintyg varje kvartal, med detta hanterat av en oberoende tredje parts redovisningsbyrå. Intyget kommer att följa etablerade standarder från American Institute of Certified Public Accountants (AICPA).

Featured Broker

Looking to invest?

Invest and trade CFD stocks, ETFs, digital assets & commodities in minutes with our highest-rated broker.

Ad

PayPal säger att PYUSD kommer att kunna lösas in 1:1 för USD och är inställd på att vara 100 % backad av insättningar i US-dollar, kortfristiga statsskuldväxlar och kontanter.

PYUSD förväntas rulla ut under de kommande veckorna och kommer att se kvalificerade PayPal-kunder i USA få tillgång till funktioner som överföringar mellan deras PayPal-konton och kompatibla externa plånböcker. Användare kommer också att kunna hantera person-till-person-betalningar eller betala med PYUSD i kassan. En annan funktion som stöds är möjligheten att konvertera till och från PayPal USD med någon av de kryptovalutor som stöds.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Ad

Kom enkelt igång med krypto genom att följa kryptosignaler & diagram från den professionella handlaren Lisa N Edwards. Registrera dig idag för handel som är enkel att följa för massor av altcoins hos GSIC.

0/10
Get signals
Ethereum USA USD Aktier & Fonder Finans & bank Kryptovaluta Nordamerika