Ad

Hivemapper (HONEY) står inför uppgiften att avsätta Google Maps

Av:
Dec 19, 2023
Listen
  • Hivemapper är ett ambitiöst företag som vill störa Google Maps.
  • Företaget har kartlagt över 96,6 kilometer globalt.
  • HONEY, dess token, har hoppat kraftigt i takt med att dess nätverk har växt.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Hivemapper (HONEY), företaget som vill störa Google Maps, ser stark tillväxt när fler människor ansluter sig till nätverket. HONEY, dess symbol, har sakta hoppat från den lägsta nivån på 0,01136 USD hittills till 0,30 USD, vilket ger den ett börsvärde på över 81 miljoner USD.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Vad är Hivemapper?

Copy link to section

Hivemapper är ett decentraliserat nätverk för fysisk infrastruktur (DePIN) som syftar till att utmana dominansen av populära kartplattformar som Google Maps, Waze och Apple Maps.

Dess tillvägagångssätt är enkelt eftersom det tar emot sina data från volontärer som installerar en dashcam i sina fordon och kör den när de reser. Den säljer dessa dash-kameror via sin hemsida. Den mest grundläggande kameran kostar $300 medan den mest avancerade säljs för $649.

Användare kompenseras sedan med $HONEY, dess ursprungliga token för all data den tillhandahåller. Det finns tecken på att nätverket växer mer i år. Antalet totalt kartlagda kilometer har ökat från 1 miljon i april till över 96,6 miljoner idag.

Antalet unika kilometer som kartlagts har stigit till över 6,4 miljoner. På samma sätt har antalet prenumeranter ökat från 22,6 000 i september till mer än 30 000 idag. Detta innebär att nätverket kommer att fortsätta se mer dragkraft när priset på HONEY-token fortsätter att stiga.

Hivemapper har som mål att vara ett bättre alternativ till befintliga kartföretag genom att ha färska data. I de flesta fall tar det månader eller år för en Google-plats att uppdateras. Med Hivemapper kan denna plats uppdateras varje dag.

En uppförsbacke framför oss

Copy link to section

Ändå står Hivemapper inför en kamp i uppförsbacke i sin kamp med Google Maps och Waze, som också ägs av Google. För det första är företagets dashcams extremt dyra för de flesta, särskilt de i utvecklingsländer och tillväxtmarknader.

För det andra visar data på dess webbplats att många delar av världen, särskilt i Asien, Afrika och Sydamerika, ännu inte har kartlagts. Med en kamera som kostar över $300 kommer det att vara svårt för den att få tillräckligt många användare.

hivemapper

Hivemapper kartlade områden

Det viktigaste är att Hivemapper befinner sig i en David vs Goliat-situation. Google Maps har miljontals användare från hela världen och stora mängder data. Dessutom har företaget obegränsade resurser eftersom Alphabet har nästan 120 miljarder dollar kontanter till hands.

Google Maps har redan etablerat sig som den viktigaste kartlösningen i världen. Under åren har det vuxit sin marknadsandel till över 68 % även om det konkurrerar med andra elitföretag som Apple och Google,

Det finns andra utmaningar. Till exempel har andra företag som har försökt störa kartindustrin som What3Words misslyckats med att ta marknadsandelar under åren. Dess framtida prestanda beror också på HONING-priset. En reträtt av token kommer sannolikt att avskräcka användare från att dela data.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Kryptovaluta