Åsikt: Här är varför Coinbase borde förvärva Robinhood

Av:
May 10, 2024
Listen
  • Coinbase publicerade starka finansiella resultat, med hjälp av kryptoboomen.
  • Robinhood publicerade också starka kvartalsresultat när aktierna steg.
  • Coinbase skulle gynnas av att förvärva Robinhood genom att diversifiera till aktier.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Aktiekurserna Coinbase ( NASDAQ: COIN ) och Robinhood ( NASDAQ: HOOD ) är i återhämtningsläge efter att ha fallit hårt mellan slutet av 2021 och 2023. Robinhoods aktier har stigit med 129 % från sin lägsta punkt 2022 medan COIN har skjutit i höjden med över 510 %.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

COIN vs HOOD

HOOD vs COIN aktier

Robinhood och Coinbase är fantastiska företag

Copy link to section

Coinbase och Robinhood är några av de mest populära fintechföretagen bland unga i USA. Robinhood har helt revolutionerat aktiemäklarbranschen, först genom att introducera provisionsfri handel och 24-timmarshandel.

Coinbase, å andra sidan, är den största kryptobörsen i USA och hanterar miljarder dollar i affärer varje dag. Det övervakas av Securities and Exchange Commission (SEC) och granskas av Deloitte.

Jag tror att Coinbase borde förvärva Robinhood, en affär som skulle skapa en gigant för finansiella tjänster med nästan 5 miljarder dollar i årliga intäkter. Det skulle också ha över 300 miljarder dollar i tillgångar under förvar (AUC).

Coinbase har lätt råd att hantera transaktionen. Det har ett börsvärde på 50 miljarder dollar medan Robinhood värderas till cirka 14,5 miljarder dollar. Den har också över 6,7 miljarder dollar i kontanter och kortsiktiga investeringar och cirka 4,2 miljarder dollar i långfristiga skulder.

Som sådan kan företaget finansiera transaktionen genom en kombination av aktier, kontanter till hands och lån.

Varför sammanslagningen av COIN och HOOD gör sig märkvärdig

Copy link to section

Kombinationen skulle vara idealisk av tre huvudsakliga skäl. För det första skulle Coinbase och Robinhood ha betydande synergier, särskilt på tekniksidan. De två företagen skulle kunna dela utvecklare eftersom deras tjänster kompletterar varandra.

Medan Robinhood är känt för aktiehandel är det också en stor aktör inom kryptobranschen. De senaste resultaten avslöjade att Robinhoods kryptohandelsvolym steg med 224% till över 36 miljarder dollar i kryptohandelsvolymer.

För det andra skulle förvärvet av Robinhood hjälpa Coinbase att hantera kryptoindustrins säsongsbetonade karaktär. Historien visar att digitala mynt går igenom långa perioder av “vinter” och “sommar”, en situation som skadar Coinbase och andra börser.

Till exempel, medan volymen för kryptovaluta ökade under Q1, visar data att den har rasat hårt nu när Bitcoin inte har gått någonstans under de senaste tre månaderna.

För det tredje skulle kombinationen hjälpa de två kombinerna att öka sina återkommande intäkter. Robinhoods guldprodukt genererade 35 miljoner dollar i intäkter medan Coinbases intäkter från prenumerationer och tjänster steg till över 510 miljoner dollar.

Affären skulle också gynna Robinhood, ett företag som konkurrerar med storheter som Fidelity, Schwab och Morgan Stanley genom sitt E-Trade-varumärke.

För att vara tydlig: Coinbase och Robinhood har inte meddelat planer på att kombinera och det är oklart om det senare skulle vara öppet för ett köp.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Aktier & Fonder Marknadsanalys Teknologi