Wix aktiekursutsikter efter Squarespaces förvärv

Av:
May 14, 2024
Listen
  • Permira förvärvar Squarespace i en affär på 6,9 miljarder dollar.
  • Squarespace är en ledande konkurrent till Wix.
  • Förvärvet innebär att Wix också kan bli ett utköpsmål.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Wix ( NASDAQ: WIX ) aktiekurs kom i rampljuset på måndagen efter att Permira, ett Londonbaserat private equity-bolag, förvärvade Squarespace ( SQSP ) i en totalkontanttransaktion på 6,9 miljarder dollar. Den steg med över 3 % när Squarespace steg med över 13 %.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Squarespaces förvärvs betydelse för Wix

Copy link to section

Squarespace och Wix är några av de största webbplatsbyggarna globalt, med miljontals användare från hela världen. De andra stora spelarna är företag som GoDaddy, Weebly och WordPress. Wix och Squarespace har ett börsvärde på över $6,8 miljarder respektive $5,25 miljarder, vilket innebär att Permira betalade en stor premie.

De två företagen har en enkel affärsplan. Wix tjänar pengar genom reklam och annonser medan Squarespace tar ut en avgift för alla webbplatser på sin plattform. Som ett resultat har Wix över 200 miljoner annonsstödda och premiumanvändare.

Dess mål är att låta människor börja bygga sina webbplatser i gratispaketet och sedan uppgradera när deras webbplatser blir populära.

Dessutom tjänar dessa företag också pengar genom andra metoder som transaktionskostnader för e-handel, domänförsäljning och försäljning av ekosystemappar.

Investerare älskar dessa företag av flera anledningar. För det första har de låg churn, särskilt bland sina stora kunder. För det andra har de höga bruttomarginaler och utrymme att öka sina vinstmarginaler. Squarespace och Wix har bruttovinstmarginaler på 76% respektive 67%. För det tredje har dessa företag förutsägbara intäkter.

Squarespaces buyout innebär att Wix sannolikt är undervärderat och att det också kan bli ett uppköpsmål. Dessutom genererar Wix högre intäkter och vinster än Squarespace och har utrymme för förbättringar.

Data från SeekingAlpha visar att Wix hade 1,56 miljarder dollar i intäkter (TTM) medan Squarespace hade 1,06 miljarder dollar. Deras intäktssiffror per aktie uppgick till 27,48 och 7,7 USD medan deras nettovinst var 33,14 miljoner USD respektive minus 7,44 miljoner USD.

Dessutom har Wix över $962 miljoner i kontanter och $996 miljoner i skuld medan Squarespace har $288 miljoner i kontanter och $664 miljoner i skuld. Detta gör att Wix har en bättre balansräkning än Squarespace. Den har ett strömförhållande på 1,36 mot Squarespaces 0,70.

Vidare hade Wix ett nettooperativt kassaflöde på 248,25 miljoner dollar mot Squarespaces 252 miljoner dollar. Det har ett större utrymme att öka denna siffra eftersom det hade över 63 miljoner dollar i kapitalutgifter medan SQSP hade 17 miljoner dollar.

Wix handlas också med rabatt med tanke på att det har ett 1-årigt PE-förhållande på 25,11 medan Squarespace har 33,8. Detta beror troligen på att Wix växer i en långsammare takt än SQSP.

Wix aktiekursutsikter

Copy link to section
Wix stock

WIX-diagram av TradingView

Om vi vänder oss till det dagliga diagrammet ser vi att Wix-aktien har varit under press de senaste veckorna. Den föll från årets högsta på $146,17 till den lägsta $117,37, en reträtt på 20%.

Aktien har nu återhämtat sig efter Squarespace-förvärvet. Det har hållit sig över 100-dagars glidande medelvärde. Därför, på kort sikt, kommer det sannolikt att förbli på kant när handlare väntar på nästa vinst, inställd till den 20 maj.

Analytiker förväntar sig att dess intäkter kommer att hamna på 417 miljoner dollar, en ökning från Q4:s 403 miljoner dollar. Det gjorde intäkter på 374 miljoner dollar under samma kvartal 2023. Wix har en lång erfarenhet av att slå analytikers uppskattningar.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Ad

Vill du ha krypto-, forex- och aktiehandelssignaler som är lätta att följa? Gör det enkelt att handla genom att kopiera vårt team av professionella handlare. Konsekventa resultat. Registrera dig hos Invezz Signals™ idag.

0/10
Learn more
Aktier & Fonder Marknadsanalys Teknologi