Miljardär hedgefondförvaltare köper Boeing aktiedipp: ska du?

Av:
May 16, 2024
Listen
  • Boeings aktier har fallit med över 30 % 2024.
  • Företaget har gått från en kris till en annan.
  • David Tepper, en legendarisk investerare köpte aktien.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Boeings ( NYSE: BA ) aktiekurs har varit giftig i år när företaget flyttade från en kris till en annan. Det har kraschat med över 32 % i år, vilket gör det till det sämst presterande företaget i Dow Jones Industrial Average. Det har underpresterat index som S&P 500 och Nasdaq 100.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

David Tepper har köpt dippen

Copy link to section

Boeing har varit en giftig ödemark när företagets utmaningar fortsätter. Det har ställts inför många problem och stäms nu av justitiedepartementet.

Som ett resultat av detta har företaget fortsatt att förlora sina marknadsandelar gentemot Airbus. Företaget har också bromsat sin produktion och förbränner nu miljontals dollar per månad.

De senaste resultaten avslöjade att dess intäkter sjönk med 8 % under första kvartalet till 16,5 miljarder dollar medan leveranserna sjönk till 83 från 130 under samma period 2023. Däremot levererade Airbus 142 kommersiella flygplan medan dess intäkter ökade med 9 % till över 12,8 miljarder euro.

Boeing gjorde också en stor förlust på över 355 miljoner dollar medan Airbus gjorde en nettoinkomst på över 595 miljoner euro. Dessa resultat bekräftade att Airbus är ett starkare varumärke än Boeing, ett drag som har fått många långvariga kunder att överväga att hoppa skepp.

Ändå är analytiker optimistiska att bolaget kommer att studsa tillbaka. Den genomsnittliga uppskattningen för Boeing-aktien är $207,50, upp från nuvarande $179. Analytiker som Stiffel, Susquehanna, Citigroup och Deutsche Bank har behållit sitt köpbetyg.

Samtidigt har David Tepper, grundaren av Appaloosa Asset Management, köpt dippen. Detta är anmärkningsvärt eftersom Tepper är en av de bästa hedgefondförvaltarna i världen. Han har ett nettovärde på cirka 20 miljarder dollar, vilket gör honom till den näst rikaste managern efter Citadels Ken Griffin.

Är det säkert att köpa Boeing-aktier?

Copy link to section

BA-diagram av TradingView

Boeings grunder är välkända eftersom företaget har fortsatt att gå från en emission till en annan. Det finns en sannolikhet att fler problem kommer ut under de närmaste månaderna som vi har sett tidigare.

Aktien lyckades inte röra sig över nyckelmotståndspunkten på $267,67 i december förra året och mars 2021. Det har bildat ett dubbeltoppmönster på den nivån. Och senast har aktien bildat ett dödskorsmönster, där 50-veckors och 200-veckors exponentiella rörliga medelvärden (EMA) korsar varandra.

Aktien har också testat det avgörande motståndet på $177,35, dess lägsta sving i oktober förra året. Därför misstänker jag att aktien kommer att fortsätta falla i år eftersom säljarna siktar på den viktigaste stödnivån på $112,99, dess lägsta punkt i juni 2022.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Ad

Vill du ha krypto-, forex- och aktiehandelssignaler som är lätta att följa? Gör det enkelt att handla genom att kopiera vårt team av professionella handlare. Konsekventa resultat. Registrera dig hos Invezz Signals™ idag.

0/10
Learn more
Aktier & Fonder Marknadsanalys Tillverkning