Mycket dåliga nyheter för Bumble and Match Groups aktier

Av:
May 26, 2024
Listen
  • Bumble och Match Groups aktier har fallit med tvåsiffriga siffror i år.
  • Det finns oro för att många unga inte längre är intresserade av dejtingappar.
  • De två företagen rapporterade svag intäktsökning denna månad.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Dejtingappar har problem. Bumble ( NASDAQ: BMBL ) aktiekurs har kollapsat med över 22 % 2024 och med över 86 % från sin rekordhögsta nivå. På samma sätt har Match Group ( NASDAQ: MTCH ) aktiekurs fallit med nästan 20 % i år och med över 80 % från sin högsta nivå någonsin. De två bolagen har förlorat över 18 miljarder dollar och 40 miljarder dollar i börsvärde.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Bumble vs Match

Matcha grupplager vs Bumble

Användartillväxten avtar

Copy link to section

Bumble and Match Group, de största aktörerna inom onlinedejtingbranschen, står inför oöverträffade utmaningar när deras tillväxt saktar ner.

De senaste resultaten visade att Bumbles intäkter steg med bara 10% under första kvartalet till 268 miljoner dollar. Betalande användare steg med 18 % till 2,7 miljoner medan dess totala användare i ekosystemet hade sin första kvartalsminskning någonsin.

Match Group, å andra sidan, har tappat användare i sex raka kvartal. Det slutade sista kvartalet med cirka 10 miljoner betalande kunder. Dess totala kvartalsintäkter ökade med cirka 9% till 880 miljoner USD. Tidigare var dessa företag vana vid stark tvåsiffrig tillväxt.

Aktierna kommer sannolikt att förbli under press efter att en färsk rapport fann att de flesta unga kvinnor håller sig borta från dejtingappar. Data från Mintel visade att 47 % av män mellan 18 och 34 år använde dejtingapplikationer 2023. Under samma period använde endast 25 % av kvinnorna i Storbritannien dessa plattformar.

Jag tror också att dessa företag kommer att få svårt att öka sina intäkter på grund av sin affärsmodell. Bumble and Match Group förlitar sig på en freemium-modell, där de tillhandahåller sina applikationer gratis och sedan tar ut en kostnad för avancerade funktioner.

Bumbles premiumtjänst låter användare få avancerade filter, reseläge, backtrack-funktion och obegränsade svepningar. Paketet kostar $19,99 för en vecka, $39,99 för en månad och $76,99 för tre månader. En livstidsprenumeration kostar $230.

Matchs Tinder har tre premiumpaket: Tinder+, Tinder Gold och Tinder Platinum som kostar $17,99, $26,99 och $35,99 per månad.

Till viss del är det vettigt för människor att betala dessa summor i nätdejting, särskilt när de är fast beslutna att hitta en partner. Jag tror dock också att de flesta kommer att säga upp sina prenumerationer antingen när de hittar en partner eller när de inte hittar en.

För att vara tydlig: Tinder och Match Group har sina fördelar. För det första är de stora varumärken som äger tiotals dejtingappar. Match äger Tinder, Hinge, Match, OkCupid och Plenty of Fish medan Bumble äger Fruitz och Badoo. Detta ägande innebär att de kommer att behålla sin tillväxt om än i en långsammare takt.

Är det säkert att köpa Bumble and Match Group-aktier?

Copy link to section

Kraschen mellan Match Group och Bumble har lämnat betydligt undervärderade företag. Match Group handlas till en forward PE-kvot på 13,79 medan Bumble har en forward multipel på 13,70. Dessa multiplar är lägre än forward S&P 500 PE-kvoten på över 20.

Denna undervärdering är ett tecken på att investerare är oroade över företagens tillväxt och affärsmodeller. Därför skulle jag undvika att investera i MTCH och BMB tills de återgår till tillväxt.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Aktier & Fonder Marknadsanalys