Derfor befinder de amerikanske børsnoterede aktier er midt i et blodbad

Af:
op Mar 19, 2022
Listen
  • De amerikanske børsnoterede kinesiske aktier er midt i et blodbad, der fortsætter tabene fra sidste uge
  • Investorerne er bekymrede efter Rusland anmoder om kinesisk militærhjælp i forbindelse med Ukraine invasionen.
  • Nasdaq Golden Dragon China Index faldt med 10%.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for de seneste opdateringer >

De amerikanske børsnoterede kinesiske aktier fortsatte med at opleve kraftige frasalg i mandags på baggrund af et fald på 18% i sidste uge, idet den voksende bekymring over Kinas tætte tilknytning til Rusland forværrede prisfaldet, der var drevet af Beijings seneste operationer mod teknologititanerne og den truende udsigt til afnotering af de amerikanske børsnoterede aktier.

Are you looking for signals & alerts from pro-traders? Sign-up to Invezz Signals™ for FREE. Takes 2 mins.

De kinesiske virksomheder risikerer at blive afnoteret i USA

Copy link to section

Som en del af en nedkæmpelse af en række udenlandske virksomheder, så har Securities and Exchange Commission allerede identificeret adskillige virksomheder, der nægter at oplyse deres kontoer til de amerikanske myndigheder, hvilket har resulteret i at de pågældende kinesiske virksomheder er i fare for at blive afnoteret.

Alibaba Group Holding Ltd ( NYSE: BABA ) Amerikanske depotbeviser og JD.com Inc.’s ( NYSE: JD ) aktier alle med faldt 5% før markedet åbnede, hvor Pinduoduo Inc. faldt9 % og Baidu også faldt med 7%. Efter lukketid fredag havde Alibaba mistet 27% af aktiens værdi siden begyndelsen af året, hvilket er det største prisfald aktierne har oplevet siden august 2016.

Prisfaldet i dag kom efter nyheden om, at Rusland har anmodet om militærhjælp fra Kina i forbindelse med landets angreb på Ukraine. Som et resultat heraf er de handlende bekymrede for, at Beijings mulige kontakt til den russiske præsident Vladimir Putin kunne resultere i en global reaktion mod kinesiske virksomheder og muligvis også bøder. Stemningen blev yderligere forværret på grund af de COVID-19-relaterede nedlukninger i de nordkinesiske regioner Jilin og Shenzhen, der netop er landets store teknologiske knudepunkt.

Nasdaq Golden Dragon China Index faldt 10% – det største prisfald i syv år

Copy link to section

I fredags faldt Nasdaq Golden Dragon China Index, som overvåger de amerikanske depotbeviser udstedt af kinesiske virksomheder med 10% til sit laveste punkt siden september 2015. Interessant nok faldt indekset for fjerde uge i træk, den længste periode med prisfald siden oktober i kølvandet på fornyede lovgivningsmæssige bekymringer.

Investorer i teknologiaktier, der er prissat baseret på fremtidige vækstprognoser, holder også skarpt øje med Federal Reserves renteforhøjelsescyklus, som er planlagt at begynde i denne uge med en stigning på 25 basispoint.

Ad

Vil du have letforståelige signaler krypto-, forex- og aktiehandelssignaler? Gør det enkelt at handle ved at kopiere vores team af professionelle handlende. Konsekvente resultater. Tilmeld dig i dag på Invezz Signals.

Learn more
Aktier Børser Teknologi