3 gødningsaktier at købe, mens priserne stiger

Af:
op apr 11, 2022
  • Gødningsprisen stiger, mens krisen i Ukraine fortsætter.
  • Der er en vedvarende mangel på kaliumchlorid på grund af sanktionerne på Hviderusland og Rusland.
  • Vi forklarer, hvorfor Nutrien, Mosaic og CF Industries er gode køb.

Gødningspriserne stiger globalt, da manglen på forsyninger stiger på grund af de nuværende sanktioner mod Rusland og Hviderusland. Rusland har endda standset eksporten af visse gødningsstoffer for at straffe de vestlige lande. Mens gødningslagrene vil gavne af de seneste udviklinger, så står de også overfor en række udfordringer midt i en alvorlig kaliummangel, da Hviderusland kæmper for at bringe stoffet på markedet. Derfor får du nu nogle af de bedste gødningsaktier at fokusere på.

Nutrien

Nutrien ( NYSE: NTR ) er et canadisk gødningsfirma, der har en værdi på over $58,8 milliarder. Virksomhedens omsætning forventes at få et boost efterhånden som gødningspriserne stiger. Navnlig oplevede selskabets omsætning en optrend, og selv før den nuværende krise i Ukraine.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

For eksempel steg selskabets omsætning fra $4 milliarder i 2017 til over $26 milliarder i 2021. Det er også en yderst profitabel virksomhed, da dens nettoindkomst er steget fra $327 millioner til $3,1 milliarder. Nutrien aktiekursen er fordoblet i de seneste 12 måneder, og der er sandsynlighed for at den vil klare sig godt i de kommende måneder.

Alligevel er forsigtighed berettiget i betragtning af, at den potentielle efterspørgsel og prisboost allerede er prissat. Det gennemsnitlige kursmål for analytikerne er på $104, hvilket er lidt under det nuværende niveau på $106.

Mosaic

Mosaic ( NYSE: MOS ) er en anden kendt gødningsaktie, der har klaret sig godt i de sidste par måneder. Aktien er steget med 140% i de seneste 12 måneder. Selskabets aktiekurs er steget kraftigt i løbet af de seneste par måneder, da gødningspriserne er steget. Dens præstationer skyldes for det meste, at den har begrænset eksponering overfor Rusland. I stedet er dets minedrift placeret i Canada, Peru, Florida og Louisiana.

Mosaics forretning har også oplevet en kraftig vækst. Selskabets samlede omsætning er steget fra $7,9 milliarder i 2017 til over $12,3 milliarder i 2021. Overskuddet er også steget til over $1,6 milliarder. Derfor vil Mosaic aktiekursen sandsynligvis også blive ved med at stige.

CF Industries

CF Industries ( NYSE: CF ) er en førende gødningsvirksomhed, der fokuserer på ammoniak. Virksomheden bruger Haber-Bosch-processen til at fiksere atmosfærisk nitrogen med brint fra naturgas til fremstilling af vandfri ammoniak. Selskabet sælger ammoniak, Urea Ammonium Nitrat (UAN) og urinstof til virksomheder, der fremstiller gødning.

CF aktiekursen er steget med mere end 137% i de seneste 12 måneder. Selskabets omsætning har også befundet sig i en stærk vækststi, der er steget fra $4,13 milliarder i 2017 til over $6,1 milliarder i 2021. Selskabets nettoindkomst er også steget fra $358 millioner til $917 millioner.

Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på blot få minutter med vores foretrukne mægler, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money