Cathie Woods ARKK er ekstremt oversolgt. Er aktien et godt køb nu?

Af:
op May 12, 2022
Listen
  • Ark Innovation Fund er styrtdykket.
  • De fleste af dets aktier er faldet med mere end 50%.
  • Er ARKK aktiekursen for billig til at ignorere?

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for de seneste opdateringer >

Tingene bliver stadig værre for Cathie Wood. Ark Innovation Fund (ARKK) aktien styrtdykkede til det laveste niveau siden marts 2020. Aktien er faldet med mere end 75% siden dens højeste niveau nogensinde, hvilket betyder, at den har mistet alle de gevinster, den opnåede under pandemien. På trods af de betydeligt højere gebyrer, så har fonden også klaret sig dårligere på S&P 500 og Nasdaq 100.

ARKK-aktien i minus

Copy link to section

De fleste aktier i Ark Innovation Fund er blevet frasolgt på det seneste. Som følge heraf er fondens samlede aktiver styrtdykket til blot $12 milliarder. På sit højeste havde fonden over $28 milliarder i aktiver under forvaltning.

Den seneste bølge af prisfald skete, da investorerne dumpede nogle af dets vigtigste aktier. For eksempel ejer fonden mere end 6,4 millioner aktier i Unity Software . Aktien faldt onsdag med mere end 35% efter at selskabet offentliggjorde svage kvartalsresultater. Aktien er faldet med mere end 60% fra dens højeste niveau nogensinde.

Tilsvarende ejer Ark Innovation Fund mere end 12 millioner aktier i Teladoc . Selskabets aktier styrtdykkede med mere end 40% efter at have offentliggjort svage resultater. Firmaet er nu vurderet til $4,7 milliarder, hvilket er lavere end dets maksimale loft på over $40 milliarder. Dens samlede værdiansættelse er også lavere end de $18 milliarder, som selskabet brugte på at erhverve sig Livongo Health.

  • Save

ARKK-fonden har også over 695.000 aktier i Shopify. I sidste uge faldt aktien efter at selskabet signalerede, at væksten var ved at aftage. Den er nu faldet med over 70% fra sit højeste niveau.

Historien gentager sig blandt de fleste af fondens største besiddelser. For eksempel er Zoom Video nu vurderet til $26 milliarder, hvilket er lavere end dens højdepunkt på over $120 milliarder. Andre ARKK-aktier, der er faldet, er blandt andre Block, Exact Sciences, Robinhood og PagerDuty.

Er Ark Innovation Fund et godt køb?

Copy link to section

Ark Innovation Fund havde en god præstation under pandemien, da Federal Reserve sænkede renten.

Aktien begyndte så at styrte sidste år, da banken begyndte at hæve renten aggressivt. Som følge heraf har mange vækstaktier klaret sig dårligt.

Alligevel er der en stråle af håb i betragtning af, at den nuværende fase med aggressive stramninger kunne udløse en recession. Hvis dette sker, sp vil Fed bremse sin aggressive stramning, hvilket vil være gavnligt for vækstaktierne.

Samtidig er der en følelse af, at ARKK aktiekursen er blevet oversolgt. Derfor kan et opsving ikke udelukkes i de kommende måneder.

  • Save
  • Save
  • Save