Er Robinhood-aktien et godt køb efter Bankman-aktiekøbet?

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus er en aktiv handlende, hvor han følges og kopieres på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin kone,… læs mere.
on maj 13, 2022
  • Robinhood aktiekursen faldt kraftigt efter Bankman købte aktien.
  • Analytikerne mener, at han kunne presse på for at fusionere FTX med HOOD.
  • Den første stigning kunne blot være midlertidig.

Robinhood ( NASDAQ: HOOD ) aktiekursen fortsatte sit opadgående rally denne fredag, mens investorerne gik på tilbudsjagt. Aktien steg til et højdepunkt på $10,64, hvilket var det højeste niveau siden 5. maj. Aktien er steget med mere end 36% over dens laveste niveau i denne måned.

FTX-stifter køber HOOD-aktier

Den vigtigste katalysator for den nuværende HOOD-aktiekurs er Sam Bankmans beslutning om at erhverve sig en stor aktieandel i virksomheden. Han erhvervede sig en 7,6% aktieandel i Robinhood, hvilket gør ham til den største solo-investor i et selskab, der nu er vurderet til mere end $8 milliarder.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Analytikerne mener, at Bankman har noget i sinde med dette opkøb. For eksempel kunne han beslutte sig for at presse på for en fusion mellem de to firmaer. En sådan fusion ville skabe en stor finansiel virksomhed, der fokuserer på både aktier og digitale valutaer.

I sine seneste aftaler blev FTX vurderet til mere end $25 milliarder, mens FTX US har en privat værdiansættelse på over $7 milliarder. Selvfølgelig er disse værdiansættelser sandsynligvis faldet en smule i betragtning af, at kryptovalutaernes præstationer på det seneste har været dårlige.

Hans opkøb kommer på et tidspunkt, hvor Robinhood-aktiekursen er styrtdykket med mere end 80% fra dens rekordhøje værdi. Den seneste katalysator var virksomhedens indtjeningsrapport, som afslørede at væksten var aftagende.

Firmaet sagde, at dets aktier under forvaltning var steget til $68,5 milliarder, mens kryptovalutaerne var steget til omkring $19,7 milliarder. Kontantbeholdningen steg til $9,2 milliarder, mens værdipapirudlånene faldt med 31% til $24 millioner.

Er Robinhood så en god investering? Selvom virksomheden har et godt produkt, så står den overfor en række hårde udfordringer i fremtiden. For eksempel har både aktierne og kryptovalutaerne haft en kraftigt nedadgående tendens. Dette vil tilskynde flere daghandlere til at holde sig ude af markedet. Med en opstramning fra Fed’s side har disse aktiver også mere nedadgående plads at folde sig ud på.

Robinhood aktieprognose

Robinhood aktie

Det daglige diagram viser, at HOOD aktiekursen har haft en kraftigt nedadgående tendens i de seneste par måneder, da efterspørgslen efter selskabets tjenester er faldet. Aktien forbliver under de 25-dages og 50-dages glidende gennemsnit, mens MACD har bevæget sig under det neutrale niveau.

Derfor virker den nuværende stigning som et midlertidigt fænomen. Og af denne grund er der derfor en mulighed for, at aktien vil genoptage sin nedadgående tendens på kort sigt. Hvis dette sker, så vil det næste nøgleniveau at holde øje med være på $8.

Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på blot få minutter med vores foretrukne mægler, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money