JD.com resultater overgår forventningerne

By: Ruchi Gupta
Ruchi Gupta
Ruchi er nyhedsreporter hos Invezz, og har til opgave at dække det amerikanske aktiemarked. Hun er på nuværende tidspunkt… læs mere.
on maj 18, 2022
  • JD.com viser en indtjening pr. aktie på $0,4.
  • Nettoomsætningen landede på $37,8 milliarder i 1. kvartal af 2022.
  • JD.Com oplever en forbedring af brugerengagementet.

JD.Com (NYSE: JD) er steget med 9% efter at selskabet offentliggjorde sine økonomiske resultater for kvartalet, der sluttede 31. marts 2022. Selskabet havde en omsætning på $37,8 milliarder, hvilket overgik konsensusestimaterne på $34,8 milliarder. Indtjeningen pr. aktie var på $0,4, hvilket ligeledes overgik analytikernes estimater på $0,24.

Nettoomsætning på $137,8 milliarder i 1. kvartal 2022

Direktør Lei Xu sagde:

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

JD.Coms robuste forsyningskædekapacitet og teknologidrevne driftseffektivitet understøttede vores solide præstationer i kvartalet, da vi fortsatte med at levere sund vækst midt i et udfordrende eksternt miljø. Endnu vigtigere er det, at vi aktivt udnytter vores kernekompetencer til at støtte lokalsamfund og virksomheder i regioner, der er ramt af det seneste Omicron-udbrud.

Den teknologibaserede leverandør af forsyningskæder opnåede en nettoomsætning i 1. kvartal 2022 på $37,8 milliarder – en stigning på 18% i forhold til 1. kvartal af 2021. Første kvartal af 2022 markerede en nettotjenesteindtægt på $5,6 milliarder – en stigning på 26,3% fra år til år.

For 1. kvartal 2022 var nettotabet, der kunne tilskrives de almindelige aktionærer, på $0,5 milliarder i forhold til nettoindkomsten på 3,6 milliarder RMB for et år siden. Non-GAAP nettoindkomsten, der kunne tilskrive de almindelige aktionærer, var på $0,6 milliarder mod 4,0 milliarder RMB i 1. kvartal af 2021.

Virksomheden havde et udvandet nettotab pr. ADS på $0,30 i løbet af kvartalet i sammenligning med en nettoindkomst pr. udvandet ADS på 2,25 RMB i 1. kvartal af 2021. På den anden side var den udvandede non-GAAP nettoindkomst pr. ADS på $0,4 i sammenligning med de 2,47 RMB i 1. kvartal af 2021.

Xu tilføjede:

Alle vores medarbejdere forpligter sig til at leve op til vores sociale ansvar og opmuntres af den dybere tillid, som vores kunder og forretningspartnere har til os. Vi vil fortsætte med at udvise vores beslutsomhed, robusthed og forpligtelse til at bidrage til samfundet.

JD.Com oplever, at brugerengagementet forbedres.

Det årlige antal aktive brugerkontoer steg med 16,2% til 580,5 millioner i de 12 måneder, der sluttede den 31. marts 2022 – en stigning fra de 499,8 millioner fra året før.

Økonomichef Sandy Xu kommenterede:

Det er opmuntrende at se, at brugerengagementet fortsat forbedres, hvilket viser den styrkede bevidsthed om vores brand og vores øgede forbrugerbevidsthed. Vi har gennemført en række disciplinerede politikker for finansiel kontrol, samtidig med at vi ikke har sparet på kræfterne, når det kommer til at støtte vores forbrugere og forretningspartnere i denne udfordrende periode. Fremadrettet vil vi fortsat gennemføre vores forretningsstrategier og fokusere på at levere bæredygtig vækst af højeste kvalitet i de kommende år.

Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på blot få minutter med vores foretrukne mægler, Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.