UniLayer CEO: alle blockchains brug for ægte interoperabilitet

By: Jayson Derrick
Jayson Derrick
Jayson er ledende nyhedsredaktør hos Invezz og fører tilsyn med holdet af journalister, analytikere såvel som nyhedsindholdets strategiske retning.… læs mere.
on jun 4, 2022
  • Tusindvis af brugere mister millioner af dollars på grund af fragmenteringen mellem decentraliserede netværk.
  • Invezz interviewer Alex Belets, der er direktør for interoperabilitet crosschain-protokolfirmaet, Unilayer.
  • Alex hævder, at kryptovaluta områdets fremtidige succes kræver ægte interoperabilitet mellem blockchains.

Blockchain-teknologien træder stadig sine barnesko, så det er derfor blot naturligt, at teknologien vil fortsætte med at udvikle sig, innovere og forbedre sig i løbet af de kommende år og årtier. Et af de områder, der har hårdt brug for yderligere innovation, er når det kommer til interoperabilitet. Brugernes manglende evne til at overføre data og aktiver effektivt på tværs af de forskellige netværk udgør selve “kernen af de sikkerhedsproblemer”, der plager området. Dette er ifølge Alex Belets, der er administrerende direktør for interoperabilitet cross-chain protokollen UniLayer.

Invezz satte sig for nylig ned sammen med Alex for bedre at forstå, hvorfor de forskellige blockchains er nødt til at være interoperable for at kunne udvikle sig. UniLayer er et layer-1, blockchain-interoperabilitets-projekt, der muliggør sikre transaktioner og jdata-overførsel mellem de forskellige blockchains.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Alex har mere end 10 års erfaring med front- og backend-udvikling og cybersikkerhed. Vi er taknemmelige for, at han besluttede sig for at dele sin tid med os.

‘Hæmmer udviklingen’

Alex fortalte Invezz, at fraværet af netværksinteroperabilitet “hæmmer udviklingen”, som er så afgørende for udviklingen af World Wide Web. Selvom det er vanskeligt at kvantificere, så resulterer fragmenteringen på tværs af de decentrale netværk i, at tusindvis af brugere mister aktiver til en værdi af millioner af dollars på årsbasis.

Som et lille eksempel hævdede OKX, at det inddrev $400 millioner for næsten 4.000 brugere, der havde mistet kryptovaluta, fordi de overførte deres aktiver til eller fra den forkerte blockchain. Dette er blot et “lille snapshot” af den type tab, der opstår på tværs af markedspladsen til en værdi af $1,3 milliarder.

Men hvad med ikke-finansielle dataoverførsler? Når alt kommer til alt, så kan blockchain-teknologien spille en rolle i at forbedre næsten alle aspekter af vores liv fra farming til sikkerhed. Direktøren sagde:

Mange organisationer er stadigvæk skeptiske med hensyn til dens værdi for deres drift og forretning” på grund af manglende interoperabilitet. For mange gør den manglende evne til at overføre og se data på tværs af forskellige netværk simpelthen ikke de forskellige blockchains levedygtige.

For at komme videre, så er blockchain-interoperabilitet “altafgørende” for realiseringen af Web3s vision om at skabe et nyt decentraliseret globalt internet, der ikke “belastes af de centraliserede blokeringer”, der plager det nuværende Web2. Han tilføjede:

“I Web3 vil både mennesker og organisationer af enhver art være i stand til at interagere og dele information frit og sikkert uden at behøve at frygte for tab og misbrug af deres data og aktiver, og de forskellige blockchains skal og vil lede denne revolution.”

Interoperabilitet bør reducere kompleksiteten i kryptovaluta økosystemet

Ifølge Alex er der blevet gjort meget for at løse problemet med interoperabilitet indenfor kryptovaluta området. Men de fleste af de løsninger, der findes i øjeblikket, er dog ikke gode nok og gør faktisk tingene mere komplicerede.

Orakler, protokoller som Polkadot og Cosmos og broer er alle designet til at løse problemet med interoperabilitet. Men hver eneste af disse kræver brug og integration af flere og flere platforme og protokoller i et allerede komplekst net af netværk. Kort sagt, så foreslår de endnu flere protokoller, grænseflader og blockchains for at løse problemet med interoperabilitet.

Direktøren påpegede, at de metoder der implementeres af disse interoperabilitets-løsninger blot introducerer yderligere sikkerhedsrisici. Bare som eksempel stjal en række hackere i februar sidste år Wormhole, der er en populær Ethereum-Solana-bro, midler til en forbløffende værdi af $320 millioner – hvilket markerede et af de største hackerangreb i DeFis korte historie.

For at løse de kompleksiteter der skaber sikkerhedshuller, så sagde Alex;

“For at muliggøre sikre og gnidningsløse interaktioner på tværs af samtlige blockchains, så skal en ægte interoperabilitets-løsning være indbygget. I stedet for at “forbinde” de forskellige blockchains, så bør vi tænke på interoperabilitet som en måde at tillade uafhængige blockchains at tale med hinanden. Mennesker har helt naturligt evnen til at forbinde sig med hinanden, og blockchains skal have den samme evne, hvis vi virkelig ønsker at rummet skal udvikle sig.”

Alex sagde, at UniLayer forstår behovet for at interoperabilitet skal være indbygget, og at det har været det ledende princip bag deres løsning. UniLayers Cross-Chain Transport Control Protocol (CTCP) gør det muligt for denne blockchain at integrere sine noder i andre blockchains, hvilket muliggør enkel og sikker kommunikation på tværs af de forskellige blockchains. Han tilføjede, at;

“Gennem blockchains Cross-Chain Transport Control Protocol (CTCP), så modtager, verificerer og gemmer disse noder data fra de tilknyttede blockchains, hvilket skaber en fuldt tilgængelig master-database over transaktionerne på tværs af de forskellige blockchains. I mellemtiden muliggør UniLayers smarte kontrakter grænseløse transaktioner ved at interagere direkte med de smarte kontrakter og wallets på de tilknyttede blockchains.”

Ægte interoperabilitet kan føre til en problemfri og sikker blockchain fremtid

Blockchain-teknologien har efterhånden vundet indpas i en lang række forskellige sektorer indenfor den globale økonomi, og også udover kryptovaluta og finansområdet. Eksperten mener, at blockchain-teknologien stadig har meget at byde på, idet der stadig er tale om en relativt ny teknologi. Han sagde;

Fremtiden for blockchain ser lys ud. Dens potentiale til at forbinde går langt udover kryptovaluta. Forestil dig en verden, hvor dine vigtige oplysninger kan gemmes via et uforanderligt pas i blockchainen. I modsætning til vores nuværende forældede papirbaserede system, så vil et blockchain-baseret ID give dig mulighed for at bekræfte din identitet på et øjeblik, hvilket eliminerer behovet for endeløse baggrundstjek og formularudfyldning, når du ønsker at rejse, modtage sundhedspleje eller få adgang til de mest grundlæggende offentlige tjenester.

Men for at blockchain-teknologien skal kunne realisere sit fulde potentiale, så sagde Alex, at ægte interoperabilitet skal opnås mellem hver eneste blockchain. Han tilføjede, at overførsel af data og aktiver på tværs af de forskellige blockchains skal være hurtig, enkel og sikker

Alex påpegede, at kun en løsning, der er indbygget i samtlige blockchains, vil kunne opnå dette. Dette vil kunne åbne døren til øjeblikkelig likviditetsoverførsel på tværs af samtlige blockchains, herunder overførsel af digitale ejendomsobjekter via NFT’er, hvilket i skrivende stund endnu ikke er muligt.

UniLayers direktør afsluttede med at opfordre de forskellige blockchains til at forene sig indenfor kryptovaluta området. Han sagde:

At forene hele blockchain-området har aldrig været en mere presserende opgave end i nutidens meget omskiftelige klima. Interoperabilitet vil åbne døren til næste udviklingstrin indenfor decentraliseret hovedbogsteknologi, og virkelig åbne blockchain-teknologien op for verden.

Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på blot få minutter med vores foretrukne mægler, Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.