Bored Ape Yacht Club fremhæver hysteriet på NFT-tyremarkedet

Af:
op jun 22, 2022
  • Bored Ape Yacht Club er faldet med 75% siden begyndelsen af maj.
  • Blue chip NFT'erne er blevet knust som resten af markedet, hvilket betyder problemer for den bredere sektor.
  • Investorer udsat for både volatiliteten af den specifikke NFT, såvel som den underliggende kryptovaluta (ETH).

Jeg befinder mig lige nu i New York de næste par dage for at besøge nogle af mine venner. Sidste lørdag besøgte vi en eller anden bar i SoHo, som mine venner længe havde ønsket at besøge (“Greg fra Succession driver baren, og måske vil vi være heldige at få øje på ham der, fordi han nogle gange slukker sin tørst i baren”). Jeg har dog aldrig set Succession og aner ikke engang hvem Greg er, men jeg har dog ikke noget imod øl og mine venner kunne sagtens være værre, så jeg accepterede uden problemer med deres plan.

NFT NYC

På trods af at vi risikerer at blive karikaturer af os selv, så fik vi os i denne forbindelse en snak om NFT NYC, der er den årlige NFT-konference, som mindst en af mine venner deltager i. Med en billetpris på $849, så spekulerede vi på hvem i NFT-området stadig havde råd til at betale dette.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Markedet er i skrivende stund vendt i kølvandet på det forfærdelige geopolitiske klima, Feds aggressive tone, såvel som en inflation der er ude af kontrol (jeg drikker i øjeblikket en smoothie til $11 med mindst fem ingredienser, der dog på en eller anden måde stadig bare smager som appelsinjuice). Utroligt nok har NFT’erne ikke fungeret som en sikker investering efter markederne gik i stå (OK, det var måske nok forudsigeligt).

Bored Ape Yacht Club

Der findes nok ikke en bedre måde at vurdere markedets nuværende tilstand på end ved at tage et kig verdens mest berømte tegneserieabe – nemlig Bored Ape Yacht Club.

I begyndelsen af maj lå bundprisen på Bored Ape Yacht på Club $420.000. Eminem, Snoop Dogg, Steph Curry og tilsyneladende alle andre berømtheder i verden pumpede prisen op, og ordene revolution, økosystem, metaverse og moon blev flittigt slynget omkring på tværs af nettet. Enhver der udtrykte sin tvivl om de skyhøje priser blev blot erklæret som værende boomere, dinosaurer eller blot ikke at “fatte pointen”.

Dog mens jeg skriver dette syv uger senere, så er gulvet på omkring $100.000, og alle er pludselig forduftet fra NFT’er. Dette har resulteret i et fald på 75% på blot 7 uger.

Blue Chip

Blue-chip kollektionerne var de kollektioner, som de mest hårdnakkede fans hævdede var beregnet til at beholde deres værdi, men det sidste stykke tid har dog klart bevist at dette var falsk.

Det der her er vigtigt at huske på, er at investorerne er udsat for både volatiliteten hos den specifikke NFT-samling, såvel som volatiliteten hos Ethereum (eller en hvilken som helst anden altcoin, som den pågældende NFT er udstedt i). Hvis jeg genbruger den ovenstående graf, men plotter den i Ethereum-termer i stedet for USD, så svarer skaden til en tilbagetrækning på 43% i stedet for 75%.

Det behøver heldigvis ikke altid være så kompliceret. Handel med meget eksperimenterende digital kunst i begrænset mængde, der sælges for sekscifrede beløb og ikke kan opdeles i mindre bestanddele, kan kvalificeres som et meget illikvidt og ultrahøjt betaaktiv. Det følger heraf, at når bjørnene kommer ud af deres huler for at lege, så vil disse aktiver efterfølgende falde.

Folk har nu indset dette, så det vil være interessant at spore effekterne af NFT’erne fremover. F.eks. praler NFT-konferencen på sin hjemmeside med et citat fra New York Times, der siger “for mig er dette Woodstock”.

Jeg forventer dog, at stemningen vil være en kende mindre Woodstock og lidt mere begravelse i år. Uanset hvad, så bliver interessant at se hvordan NFT’erne vil formå at holde sig oven vande på det nuværende bjørnemarked fremadrettet, og især efter at de allerede har mistet størstedelen af deres værdi.

PS Greg fra Succession – hvis du skulle læse dette, så bør du forøge din bars kapaciteten. Baren er fed, men der var næsten ikke plads til at bevæge os.

Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på blot få minutter med vores foretrukne mægler, Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.