En venlig påmindelse om, at DeFi stadig fungerer

Af:
op jul 29, 2022
  • Centraliserede firmaer som Celsius, Voyager Digital og Three Arrows Capital leder likvidationerne i branchen.
  • Krypto kritiseres lige nu, men der er dog altid et par dårlige æg i enhver branche.
  • De decentraliserede protokoller har fungeret gnidningsløst, hvor kamptesten af DeFi skaber større tillid.

Likvideret. Konkurs. Chapter 11. Konkurs.

Dette er alle ord, der har fløjet rundt i løbet af de sidste par måneder, og er nu blevet grimme i kryptovaluta land, idet en bølge af smitte har oversvømmet markedet (som jeg tidligere har skrevet om her ).

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Centraliserede kryptovaluta firmaer indgiver en konkursbegæring

Vi har set en række overbelånte spillere såsom Celsius gå under i kølvandet på den oprindelige krise (der har virkelig været for mange kriser til at tælle på det seneste), der blev udløst, da Terra lærte os alle sammen, hvad udtrykket “dødsspiral” betyder.

Men efterhånden som konkurserne hober sig op – Celsius, Three Arrows Capital, Voyager Digital og så videre – så er der også en stigende retorik om, at dette blot beviser, at kryptovaluta hele tiden blot var tidsspilde.

Men det er efter min mening uvidende og overdrevent. Der var ingen, der erklærede, at “betalingsbehandling er død”, da det store firma Wirecard gik konkurs efter regnskabsfusket. Enron ødelagde ikke energibranchen. Lehman gik konkurs, men banksektoren eksisterer stadig i dag.

Virkeligheden er snarere, at i en branche der var så stor som kryptovaluta var blevet, så ville der altid være et par dårlige æbler i tønden. Inkluder desuden det faktum, at dette rum er vokset i et tempo, som kun matches af internettet – husk, at Satoshi først lancerede Bitcoin så sent som i januar 2009 – og det faktum, at der har været en vis portion hensynsløshed rundt omkring er derfor forventeligt.

Hvorfor så kritisere en hel branche som værende en fiasko på grund af nogle få hensynsløse spillere?

DeFi har fungeret som planlagt

Men endnu vigtigere, lad os nu tage et nærmere kig på den forførende betegnelse decentraliseret finansiering (DeFi). Med denne tsunami af smerte, der lige nu vælter ned over markedet, så har DeFi ikke gjort … noget. Der har ikke været nogen større nedsmeltninger. Protokollerne har fungeret som de skulle, som de var kodet til, som alle vidste, at de ville gøre. Og før du springer ind – så anser jeg ikke Terra som værende en decentraliseret finansprotokol – der var i stedet tale om en unik situation baseret på hvad der var et dødsdømt koncept i en ikke-kollateriseret algoritmisk stablecoin. For slet ikke at nævne, at Terra i høj grad var drevet af en centraliseret fond (LFG), der opererede på en meget uigennemsigtig måde.

Lånene blev afviklet, hvis marginkravene ikke kunne opfyldes. Sikkerhedsstillelsen blev solgt, og låneudbyderne blev tilbagebetalt. Med alting på blockchainen og gennemsigtigt, så er alting foregået præcis som forventet.  

Jeg ser absolut intet i løbet af de sidste par måneder, der får min tro på DeFi til at vakle. Tværtimod – DeFi har uden problemer sejlet gennem denne turbulens. Bjørnemarkederne er det perfekte tidspunkt til at bygge, siger de. Lad os se, hvad DeFi kan – trods alt har DeFi ikke engang fejret sin tredje fødselsdag endnu.

Hvis der er nogen positive konklusioner at drage fra alt dette, så er det, at sikkerheden i forbindelse med overbelåning af lån og udlån gennem DeFi-protokoller, og den gennemsigtighed og forudsigelighed dette giver, er forblevet stor. Nogle gange er kedeligt en god ting, og DeFi har bestemt været kedelig. Stor innovation og revolution tager sin tid, og hvis DeFi skal leve op til sit løfte, så skal den først kamptestes. De sidste par måneder har ikke budt på noget som helst, som den ikke kunne håndtere.

Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på blot få minutter med vores foretrukne mægler, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money