Ad

Zilliqa interview: kan blockchain-gaming overleve bjørnemarkedet?

Af:
op Oct 1, 2022
Listen
  • Zilliqa hævder at være verdens første blockchain, der udelukkende anvender et shardet netværk.
  • Zilliqa har indgået et samarbejde med eSports 3.0-virksomheden XBorg for at udvide sit gaming-økosystem.
  • Zilliqa er også ved at udvikle sin egen spilkonsol

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

Et af de områder, som jeg måske har forsømt en smule i min løbende analyse af kryptovaluta branchen, er blockchain-spil.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

Jeg har længe været overbevist om, at området nu er modent til blockchain-integration, så jeg er derfor ikke rigtig sikker på, hvorfor jeg har været så langsom til at dykke ned i dette. Konceptet med, at spillerne kan eje forskellige aktiver i spillet såsom NFT’er, hvor de kan købe, sælge og bytte dem, såvel som en række andre anvendelser, så ser dette ud til at være det perfekte match til blockchains.

Spillene eksisterer jo allerede indenfor det digitale område, så det føles som om innovationen burde være moden her. Derfor vil jeg nu fokusere en smule mere på rummet fremadrettet end jeg har til dato.

Jeg bemærkede for nyligt meddelelsen fra Zilliqa, der er en top 100 kryptovaluta målt efter markedsværdi, som har lavet en smule støj indenfor gaming-området. Zilliqa samarbejder med XBorg, der er en e-sports 3.0-organisation, i forbindelse med at fremme udviklingen af deres spiløkosystem.

Der er mange catchy ord der, så jeg var nysgerrig efter at finde ud af mere og begynde at uddybe min forståelse for rummet. For at gøre dette, så interviewede jeg Zilliqas stabschef Matt Dyer.

Invezz (IZ): Hvordan er blockchain-spil blevet påvirket af bjørnemarkedet i sammenligning med de andre områder indenfor kryptovaluta?

Matt Dyer, stabschef hos Zilliqa (MD): Som vi ser globalt, så opererer vi alle i et udfordrende makroøkonomisk miljø på nuværende tidspunkt – og kryptovalutaerne er ingen undtagelse. Samtidig er bjørnemarkeder et godt tidspunkt til at bygge, og gaming har vist sig at være en robust sektor med stærke vækstudsigter uanset de eksterne markedsforhold.

Hos Zilliqa ser vi Web3-teknologier og blockchain-baserede funktioner spille en stor rolle i den næste bølge af innovation, der dukker op i dette rum, hvilket kun har styrket vores vilje og ambition om at fortsætte med at udvikle vores evner på denne arena, og på trods af den hårde moderne betingelser.

IZ: Hvor værdifuldt er det, at puljen af spillere, der kommer fra XBorg, nu vil blive mere eksponeret for Zilliqa blockchainen?

MD: En af de vigtigste faktorer for succes – både når det kommer til gaming og blockchain-økosystemer – er brugerbasen. Valentin Cobelea – vores chef for gaming-teknologi – og hans team er ved at opbygge et fantastisk udvalg af spil, så det er afgørende for os at skabe større bevidsthed om disse efterhånden som de lanceres, samt forbedre den generelle synlighed og hente nye spillere ind for først og fremmest at kunne flytte nålen med disse, som XBorg-partnerskabet skal være med til at drive.

Vi er overbeviste om, at kvaliteten og værdien på de spil vi udvikler vil kunne stå på egen hånd – uanset den underliggende teknologi, der driver dem. Det faktum, at mange af de unikke funktioner og muligheder er drevet af Zilliqa blockchainen – og i forlængelse heraf den eksponering, som de nye deltagere i vores økosystem vil få ved dette – er en stor ekstra bonus for vores bredere fællesskab og alle de forskellige applikationer, som omfatter det.

IZ: Er dette partnerskab udtryk for et større fokus på spil fra Zilliqa, eller er der andre planer om at udvikle mere indenfor blockchain gaming-området?

MD: Som en Layer-1 blockchain kan Zilliqa udnyttes af enhver virksomhed, der går over til Web3 og får fordelene fra disse innovative nye teknologier. Gaming er et af de områder, hvor vi så et stort potentiale for at demonstrere mulighederne, ikke kun i Web3, men også hos Zilliqa, hvilket er grunden til at vi investerer så kraftigt i det som økosystem.

I sidste uge annoncerede vi, at Zilliqa i øjeblikket er ved at udvikle vores egen spilkonsol, som vil fungere som en alt-i-én enhed for spillerne indenfor Web3-universet – og integrerer ikke blot spil fra os selv og vores partnere, men også en hardware wallets og muligheden for at mine ZIL-tokens, når de ikke er aktive i spillet.

Når dette så er sagt, så består det bredere Zililliqa-økosystem af mere end blot spil, men samtidigt også en bred vifte af dApps, der dækker en lang række brugereksempler, herunder alt fra indbyggede Web3-teknologier, såsom DeFi og NFT’er til innovative applikationer indenfor de mere traditionelle rum såsom arrangementsbilletter og uddannelse.

IZ: Hvad adskiller Zilliqa fra andre Layer-1 projekter?

MD: Et nøgleaspekt indenfor Web3-området i de kommende år vil være den bredere verden, der ikke kun ser på de forskellige virksomheder, der har haft succes og dukket op som bannerførere, men også de blockchain-platforme der understøtter dem, og netop har gjort dem i stand til at være innovative og trives .

Lige fra begyndelsen har Zilliqa haft et ry som en “blockchain-for-virksomheder” med et funktionssæt, der har muliggjort skabelsen og implementeringen af en række unikke virksomheder og koncepter – selv når man udelukkende kigger på blockchain-området.

Efterhånden som flere virksomheder fortsætter med at henvende sig til Zilliqa som løsningen til deres blockchain- og Web3-behov, så forudser vi yderligere vækst. Som et blockchain-økosystem er den bedste salgstale for nye kundeemner den påviselige succes som de andre virksomheder, der er kommet før dem har oplevet.

IZ: Zilliqa hævder at være verdens første blockchain, der 100% kører på et shardet netværk. Vi så for nylig Merge-opgraderingen finde sted på Ethereum, og sharding er planlagt til at blive implementeret i fremtiden. Tror du, at dette kan have en effekt på Zilliqa?

MD: Som med alle andre Layer-1 blockchains, så befinder Zilliqa sig i en konstant udviklingstilstand, så selvom vi har været førende, når det kommer til at bringe sharding-teknologien til markedet, så er det kun en enkelt komponent i det værditilbud, som Zilliqa tilbyder de potentielle virksomheder og udviklere .

Med sharding-teknologi, der rykker stadig tættere på at blive en realitet på Ethereum-netværket efter opgraderingen, så kunne den større opmærksomhed på de forskellige fordele ved sharding – og hvad teknologien muliggør – i mange henseender ses som noget rigtigt positivt for Zilliqa som en tidlig leder indenfor rummet.

IZ: Hvordan kan Zilliqa forsøge at tage markedsandele fra andre projekter og stige op af ranglisten? For det andet, tror du på, at der er plads til mange blockchains, eller vil det mere være en verden defineret af interoperabilitet?

MD: Efter min mening bevæger vi os i stigende grad mod en verden med flere blockchains, hvor der ikke vil være et enkelt rigtigt svar at bygge videre på, men derimod mange konkurrerende platforme med forskellige funktionssæt og værdiforslag – meget på samme måde som vi ser hos de forskellige konkurrerende software løsninger indenfor andre forretningsområder, såsom CRM’er.

Det, der vil adskille disse forskellige platforme fra hinanden, vil være at finde den blockchain, der passer bedst til den tilsigtede anvendelse, samt fællesskabet af potentielle brugere og økosystemet af understøttende applikationer?

I denne verden skal markedsandelene – og i forlængelse heraf placeringer og værdi – tjenes. Dette betyder at man skal tiltrække nye projekter, virksomheder og dApps, der ikke blot illustrerer den værdi som Zilliqa tilbyder, men som også tiltrækker nye brugere til fællesskabet.

Derfor er det vigtigt for os at engagere os i nøgleprojekter og demonstrere de unikke forskelle som Zilliqa tilbyder, hvilket er en vigtig del af vores arbejde med at udvikle vores økosystem. Til dette formål arbejder vi konstant på at gøre Zilliqa til en attraktiv og tilgængelig platform at bygge på, og den nært forestående tilføjelse af EVM-kompatibilitet (Ethereum Virtual Machine) er et vigtigt initiativ indenfor dette område.

Kryptovaluta