PODCAST: krypto og grøn energi – Alan Ransil fra Filecoin Green

Af:
op Oct 21, 2022
Listen
  • Filecoin er en af de største kryptovalutaer. Filecoin Green stifter Alan Ransil slutter sig til podcasten.
  • Med Ethereums skift til Proof-of-Stake er spørgsmålet om kryptovalutaernes store energiappetit i centrum.
  • Energikrisen og sommeren med ekstreme vejrbegivenheder har kastet krypto længere ud i den grønne energistorm.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for de seneste opdateringer >

Europa stod i flammer denne sommer. På et tidspunkt i august brændte et område svarende til en femtedel af Belgiens størrelse. Temperaturerne i London, Storbritannien, steg til over 40°C (104°F) i juli – den højeste temperatur nogensinde målt i landet.

I juli døde over 2.000 mennesker af varmerelaterede årsager i Spanien og Portugal. Den franske avis Le Monde anslog, at antallet af dødsfald på grund af varmen i Frankrig lå på 11.000 denne sommer. Sidste måned blev det rapporteret, at man fordelt over hele EU kunne konstatere 53.000 ekstra dødsfald alene i juli.

Nu bevæger vi os mod vinteren, hvor vi befinder os midt i en energikrise, mens den russiske krig i Ukraine raser videre. Jeg er netop ankommet til London, hvor chefen for National Grid har advaret om, at der kan forekomme strømafbrydelser denne vinter mellem kl. 16 og 19 på “virkelig, virkelig kolde” dage – en frygt, der ikke kun er begrænset til London.

Lige nu er det vanskeligt at forestille sig, at prisen på fossile brændstoffer nogensinde vil vende tilbage til “billige” niveauer. Men den grønne æra føles længere væk end nogensinde før – i hvert fald for langt væk til at hjælpe Europa og resten af verden – denne vinter. Strømafbrydelserne hænger stadig i luften.

Denne udvikling har kastet klimaændringer ind i rampelyset mere end nogensinde før – noget som kryptovalutaerne ikke er fremmede overfor. Bitcoin er genstand for en konstant debat om dets enorme energiforbrug. “Bitcoin forbruger mere energi end (indsæt et hvilken som helst stort land)” må være en af de mest hyppigt forekommende overskrifter.

I mellemtiden afsluttede Ethereum det længe ventede skift til Proof-of-Stake, hvilket reducerede netværkets energiforbrug med 99,95% – og angiveligt også verdens elforbrug med 0,2%.

Jeg havde en person som gæst i denne uge på Invezz-podcasten, som måske mere end nogen anden er bedst placeret til at diskutere miljøproblemerne omkring kryptovalutaerne. Det var Alan Ransil, der er grundlægger af Filecoin Green.

Filecoin Green arbejder med at måle miljøpåvirkningerne hos Filecoin – en af verdens største kryptovalutaer. Filecoin blev lanceret i 2017 og er et decentraliseret opbevaringssystem, som tilbyder et peer-to-peer opbevaringsnetværk.

Filecoin Green måler derimod miljøpåvirkningerne hos Filecoin, og stræber efter at drive dem nedad.

Alan og jeg talte om en række forskellige emner relateret til energi og krypto – hos Filecoin, Bitcoin, Ethereum og branchen som helhed. Et emne som jeg fandt særligt interessant drejede sig om transparens og påstande, der var substantielle.

Personligt bliver jeg temmelig frustreret over den konstante frem og tilbage diskussion omkring energi. Hvilke påstande kan bekræftes? Hvad er fake news? Hvilke tal er sande? Hvorfor er disse tal anderledes end andre tal?

Det er denne type debatter, som Filecoin Green ønsker at reducere. Alan og jeg dykkede også ned i den klassiske Proof of Work vs Proof of Stake debat, såvel som de forskellige miljøhensyn – såvel som vejen frem for både Bitcoin og Filecoin fremadrettet.

Alt i alt føltes det som en meget aktuel samtale i en skrøbelig tid for verden. Kryptovaluta og miljøhensyn er på godt og ondt en samtale vi er nødt til at have.