En halv mia. dollars i Ethereum shorts likvideret som markedet stiger

Af:
op okt 27, 2022
Listen to this article
  • Likvideringer af Ethereum-shortsellere toppede en halv milliard denne onsdag og torsdag.
  • På tværs af alle mønter blev der udløst korte likvidationer til $1,3 milliarder.
  • Aktiemarkedet steg efter de mildere renteforventninger, der udløste den store kryptovaluta kursbevægelse.

Det har været et godt år for kryptovaluta shortsellere.

I denne uge var det dog en omvendt historie. Ethereum steg voldsomt fra $1350 til over $1550, hvilket fangede shortsellerne med bukserne nede.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Over $300 millioner i korte satsninger blev likvideret denne onsdag, og yderligere $255 millioner i likvidationer denne torsdag, hvilket bringer det samlede beløb op på over en halv milliard for disse to dage. Nedenstående diagram fra CoinGlass viser, hvor ud af det blå dette træk kom, hvor Ethereum nyhederne har været temmelig fraværende i løbet af den sidste måned eller deromkring siden Merge-opgraderingen.

Hvad er korte likvidationer?

En short handel er en satsning på at et aktiv vil falde i værdi. Disse tal stammer er fra futures markedet, som ofte er gearet og derfor ofte kan vise overdimensionerede reaktioner på markedsbevægelserne hos det underliggende aktiv. En likvidation opstår, når prisen bevæger sig mod den handlende i en sådan grad, at den stillede sikkerhed fuldstændigt udslettes, hvorefter handlen lukkes automatisk, og afkastet lander på hele -100%.

Short-sellerne satsede mod ETH i håbet om, at prisen ville falde, men de blødere tal, der strømmede ind på tværs af økonomien, skubbede aktiemarkedet opad, idet investorerne satsede på, at Federal Reserve ikke ville være nær så aggressiv med renterne som tidligere forventet. Netop fordi økonomien gør ondt lige nu, og viser tegn på en recession, så er tankeprocessen, at Fed vil være mere tøvende i forbindelse med at fortsætte med denne ultra-aggressive valutapolitik.

Og hvor end aktiemarkedet bevæger sig, så følger kryptovalutaerne også med. Der gik således ikke lang tid før ETH og resten af markedet eksploderede, hvor ETH steg til over $1.500 for første gang siden midten af september.

Hvad med resten af markedet?

Kryptovalutaerne er så korrelerede, at resten af markedet oplevede lignende gevinster. Mens ETH gjorde krav på de fleste likvidationer, så var det samlede beløb i korte likvidationer på $1.3 milliarder fordelt udover disse to dage.

rts

FTX førte som altid an med over $1 milliard i likvidationerne alene der. Deres dominans indenfor futures-området (deres navn er trods alt afledt af “futures exchange”) forbliver stærk.