Bør jeg købe PayPal-aktien efter tredje kvartals resultaterne?

Af:
op nov 7, 2022
Listen to this article
  • PayPal offentliggjorde sine 3. kvartals resultater denne torsdag.
  • Den samlede betalingsvolumen steg med 14% i 3. kvartal.
  • PayPal har fortsat et stærkt cashflow.

PayPal Holdings, Inc. ( NASDAQ: PYPL ) offentliggjorde solide resultater for selskabets tredje kvartal denne torsdag, men selskabets ledelse sænkede dog endnu en gang prognosen for de kommende kvartaler.

Det samlede betalingsvolumen steg med 14% i 3. kvartal

PayPal kunne melde om solide resultater for tredje kvartal denne torsdag; den samlede omsætning steg med 10,8% fra år til år til $6,85 milliarder, hvilket lå lidt over forventningerne, mens indtjeningen pr. aktie var på $1,08 (en forbedring på $0,12).

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Det samlede betalingsvolumen steg med 14% til $337 milliarder i tredje kvartal af regnskabsåret 2022 i sammenligning med samme periode i 2021, og virksomheden tilføjede 2,9 millioner nye aktive kontoer.

Den dårlige nyhed er, at selskabets ledelse endnu en gang sænkede deres prognose for de kommende kvartaler og rapporterede, at omsætningen og antallet af netto nye aktive kontoer i 2022 kunne falde under selskabets tidligere prognose.

PayPal forventer nu mellem 8 millioner og 10 millioner antal netto nye aktive kontoer i regnskabsåret 2022 i forhold til selskabets tidligere prognose på 10 millioner, mens omsætningen skulle være på $27,53 milliarder i forhold til den tidligere prognose på $27,85 milliarder.

På trods af dette sagde Trust Securities-analytiker Andrew Jeffrey, at han forventer, at PayPals omsætning vil vokse hurtigere end Amazon.com, Inc. ( NASDAQ: AMZN ), men vil være langsommere end Visa, Inc. ( NYSE: V ) og Mastercard Incorporated ( NYSE: MA ) med en 10-15% vækst. Trust Securities analytiker Andrew Jeffrey tilføjede:

Med tiden tror vi, at PayPal vil have det vanskeligt med at vokse hurtigere end eComm, givet dets betydelige andel uden for Amazon.

PayPals forretningsmodel er relativt modstandsdygtig i forhold til recessioner, idet efterspørgslen på betalingstjenester ikke er alt for cyklisk .

Virksomheden har fortsat et stærkt cashflow, og det er i denne forbindelse vigtigt at nævne, at PayPal genererede $1,77 milliarder i frit cashflow i tredje kvartal med en omsætning på $6,85 milliarder. Dette kan beregnes til en frit cash flow margin på 26%, hvilket er 7% højere end i det foregående kvartal.

Med en markedsværdi på $85,71 milliarder, så er PayPal-aktien rimeligt værdsat, og er i sammenligning med Mastercard er PayPal billigere på et pris-til-salg-basis.

Ifølge pris-til-salg forholdet (markedsværdi/indtægter), så handles PayPal-aktien til 3,17, hvilket er flere gange lavere end pris-til-salg forholdet hos Mastercard, som handles til en P/S på 14,15.

Det er også vigtigt at nævne, at Visa handles til mere end 13 gange dette års omsætning, og selv i et meget usikkert makroøkonomisk og lovgivningsmæssigt miljø, så kunne PayPal-aktien være et glimrende valg.

Teknisk analyse

PayPal-aktien er faldet med mere end 60% fra dens højeste niveau fra den 4. januar 2022 på $196,10, og risikoen for et yderligere fald er endnu ikke overstået.

Prisen har igen bevæget sig under det 10-dages glidende gennemsnit, hvilket indikerer, at bunden muligvis endnu ikke er nået.

Datakilde: tradingview.com

Det nuværende støtteniveau er på $70, mens $90 repræsenterer det første modstandsniveau. Hvis prisen falder til under $70, så vil dette være et “salgssignal”, og så vil vejen være banet i retning af $65.

På den anden side, hvis prisen stiger til over $90, så kunne det næste mål være ved modstanden på $100.

Resumé

PayPal offentliggjorde denne torsdag solide resultater for selskabets tredje kvartal, men selskabets ledelse sænkede dog igen deres prognose for de kommende kvartaler. Virksomheden har fortsat et stærkt cashflow, og selv i et meget usikkert makro- og lovgivningsmiljø, så kunne PayPal-aktien være et glimrende valg.