Bør jeg investere i Starbucks efter 4. kvartalsresultaterne?

Af:
op nov 11, 2022
Listen to this article
  • Starbucks offentliggjorde stærke resultater for selskabets fjerde kvartal.
  • Efterspørgslen på Starbucks-kaffeprodukter vokser.
  • Starbucks ligger på den dyrere side af markedet.

Starbucks Corporation (NASDAQ: SBUX) offentliggjorde bedre end forventede resultater for selskabets fjerde kvartal i sidste uge, og Howard Schultz, der er den midlertidige administrerende direktør, sagde, at virksomheden oplevede en accelererende efterspørgsel på Starbucks-kaffeprodukter rundt omkring på verdensplan i løbet af kvartalet.

Efterspørgslen på Starbucks-kaffeprodukter vokser

Starbucks rapporterede stærke resultater for selskabets fjerde kvartal denne torsdag; den samlede omsætning steg med 3,2% fra år til år til $8,41 milliarder, hvilket lå en smule over forventningerne, mens Non-GAAP indtjeningen pr. aktie var på $0,81 (en forbedring med $0,09).

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Det globale sammenlignelige butikssalg steg med 7% i fjerde kvartal, og det er i denne forbindelse vigtigt at nævne, at Starbucks netto åbnede 763 nye butikker i kvartalet, og afsluttede perioden med et rekordstort antal butikker på 35.711 på verdensplan. Howard Schultz, der er selskabets midlertidige administrerende direktør, sagde:

Vi oplevede en accelererende efterspørgsel på Starbucks-kaffeprodukter rundt omkring i verden i 4. kvartal og i løbet af året. Vores resultater for 4. kvartal viser et tidligt bevis på vores succes med vores amerikanske genopfindelsesinvesteringer.

Den dårlige nyhed er dog, at det sammenlignelige butikssalg i Kina faldt med 24%; dog bør investorerne være opmærksomme på, at dette var drevet af et fald på 22% i transaktioner på grund af COVID-restriktionerne i en række nøglebyer.

Starbucks er fortsat overbevist om opsiden i Kina, kaffemarkedet i Kina befinder sig stadig i dets meget tidlige fase, og virksomheden har stadig en lang vækstbane foran sig.

4. kvartalsresultaterne positionerer Starbucks til at levere en accelereret, bæredygtig, langsigtet, profitabel vækst og værdiskabelse i regnskabsåret 2023.

Lad os nu tage et kig på de fundamentale faktorer. Med et pris-til-indtjening (eller “P/E”) forhold på 26,9, så befinder Starbucks sig på den dyrere side af markedet, idet mange virksomheder på det amerikanske aktiemarked i øjeblikket har P/E-forhold på under 15.

Starbucks handler til mere end sytten gange TTM EBITDA, og for at retfærdiggøre aktiens nuværende værdiansættelse, så bliver Starbucks nødt til at producere enestående vækst langt over resten af markedet, hvilket ikke vil være let.

Det er selvfølgelig rigtigt, at Starbucks støt har vokset selskabets udbytte i årevis med en gennemsnitlig årlig vækst på 21% over de seneste ti år, men det nuværende udbytte på 2,3% virker dog ikke tilstrækkeligt attraktivt i den nuværende økonomiske situation, hvor Fed fortsætter med at handle aggressivt.

Risiko/afkast-forholdet er heller ikke godt nok for “værdi”-investorer i øjeblikket, og hvis det amerikanske aktiemarked træder ind i en mere markant korrektionsfase, så kunne aktiekursen ende på langt lavere niveauer.

Teknisk analyse

Starbucks-aktien er steget i adskillige dage, og indtil videre styrer “tyrene” kursbevægelsen.

Prisen har også bevæget sig over det 10-dages glidende gennemsnit, hvilket bestemt er et positivt tegn; dog bør investorerne være opmærksomme på, at Starbucks-aktien ikke er billig til dens aktuelle pris.

Datakilde: tradingview.com

Det nuværende støtteniveau ligger på $90, mens $100 repræsenterer det vigtige modstandsniveau. Hvis prisen falder til under $90, så vil dette være et “salgssignal”, og så vil vejen være banet i retning af $85.

På den anden side, hvis prisen stiger til over $100, så kunne det næste mål være på $105 eller endda modstanden ved $110.

Resumé

Starbucks offentliggjorde bedre end forventede resultater for selskabets fjerde kvartal i sidste uge, og Howard Schultz, der er den midlertidige administrerende direktør, sagde, at efterspørgslen på Starbucks-kaffeprodukter vokser. Starbucks-aktien er steget i adskillige dage, men investorerne bør dog være opmærksomme på, at Starbucks-aktien ikke er billig til den aktuelle pris.

Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på få minutter med vores anbefalede mægler, eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money