12,1% af Bitcoin-forsyningen tilbage på børserne efter FTX-kollaps

Af:
op nov 21, 2022
Listen to this article
  • FTX-krakket har skræmt investorerne, som har trukket deres Bitcoin ud af børserne i et hidtil uset tempo.
  • Flere bitcoin blev trukket ud af børserne i sidste uge end på noget andet tidspunkt i løbet af de sidste 5 år.
  • Kun 12,08% af det samlede Bitcoin-udbud er nu på børserne, hvilket er det laveste niveau siden januar 2018.

Panik smitter.

Det viste kryptovaluta markederne i denne uge. Da det blev afsløret, at en af de største børser i verden, FTX, havde “misbrugt” deres klienters aktiver (vi sammensatte i denne forbindelse et “wtf skete der” artikel her), så har folk nu trukket deres Bitcoin ud af børserne i stor stil.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Kold opbevaring refererer til at opbevare ens bitcoins offline. Dette giver investorerne mulighed for at drage fordel af Bitcoins unikke “ingen modpart” attribut. Ellers er kunderne tvunget til at stole på børser, såsom FTX, i forbindelse med at opbevare deres bitcoins.

Og den tillid er nu ved at gå i stykker.

Nedenstående diagram viser, hvor mange mennesker der har trukket deres Bitcoin ud af børserne siden FTX-implosionen, i takt med at kryptovaluta nyhedscyklussen blev værre og værre.

Det største ugentlige fald siden juli 2017

Fra og med mandag morgen den 7. november var der 2,419 millioner bitcoins på børserne. Ved udgangen af ugen, som de samlede daglige tal fra ovenstående diagram viser, så faldt denne saldo nu med 4,7% til 2,317 millioner bitcoins.

Dette svarer til en udvandring på over 100.000 bitcoins på mindre end en uge – faktisk markerer dette det største ugentlige fald siden juli 2017.

Selv hvis man ser på Bitcoin balancen på børserne over en tiårig periode, så kan man bemærke det accelererede tempo i løbet af de sidste par uger ved afslutningen på grafen. Men sandheden er, at folk efterhånden har trukket deres Bitcoin ud af børserne i et stykke tid nu.

Jeg indsatte derefter disse tal mod det samlede Bitcoin-udbud. Kun 12,08% af det samlede Bitcoin udbud findes i øjeblikket på børserne – hvilket er det laveste tal siden januar 2018.

Nedenstående diagram dykker længere ned i syndfloden af Bitcoins, der er strømmet ud af børserne i løbet af den seneste uge – sammenlignet med de to andre kriser, som markedet har måtte udstå i år: Lunas dødsspiral den 8. maj og Celsius, der suspenderede sine udbetalinger den 12. juni. Der findes dog ikke noget bedre billede til at vise panikken på markedet, der blev efterfulgt af den pludselige strøm af Bitcoins i retning af nødudgangen.

Mere sikre børser

Binance har allerede ædt næsten hele den afgivne FTX-markedsandel op. Dataene fra CoinGecko nedenfor viser, at med hensyn til handelsvolumen, så steg deres dominans til fra 57% til 64% blandt de 10 bedste kryptovaluta børser mellem den 11. november og den 13. november – et svimlende spring på 7% på blot tre dage.

Den anden store vinder var OKX , der steg fra 11,9% til 13%.

Men med hensyn til opbevaringen af bitcoins på børserne, så kunne Binance måske nok have vundet på kort sigt med bortgangen af en så stor rival, så ser den langsigtede tendens dog ud til at bevæge sig i retning af kold opbevaring.

Afsluttende tanker

FTX var kongelig. Sam Bankman-Fried var den gyldne dreng, der prydede forsiderne på alle magasiner og aviser, talte foran den amerikanske kongres og repræsenterede branchen som helhed.

Chokerende nok var det hele blot kejserens nye klæder.

Folk er rystede lige nu. For hvem kan man stole på lige nu med hensyn til at opbevare dine Bitcoins sikkert? Kold opbevaring betyder, at du nu ikke længere behøver at besvare dette spørgsmål. Kold opbevaring udnytter kraften indenfor blockchain til at gemme det hele offline.

Desværre føles det som om, at man ikke kan stole på nogen som helst centrale enheder i rummet lige nu. Denne seneste skandale er blot endnu et bevis på dette, og er således førsteklasses markedsføring for kold opbevaring. Og dataene viser, at folk nu lytter til dette.

Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på få minutter med vores anbefalede mægler, eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money