Sam Bankman-Fried gjorde også mig til grin

Af:
op Dec 23, 2022
Listen
  • Sam Bankman-Fried udleveres til USA.
  • Jeg havde ingen aktiver på FTX, men var en af dem der blev narret.
  • Jeg skrev om, at FTX US blev udelukket fra konkursbehandling, få dage før selskabet indgav en konkursbegæring.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for de seneste opdateringer >

Der er ingen mangel på folk, der er blevet snydt af den udskældte FTX-stifter Sam Bankman-Fried. Ifølge konkursbegæringer har FTX over en million kreditorer, hvilket er et overvældende antal, men måske ikke overraskende i betragtning af, at det stjålne beløb er på over $8 milliarder.

Selvom jeg ikke havde nogen aktiver på FTX, så var jeg også en af dem, der blev narret af FTX. Jeg skrev denne artikel med titlen “Sådan blev de amerikanske kunder reddet fra FTX-affæren”. Jeg tog meget fejl.

Artiklen blev publiceret den 10. november, den samme dag som Bankman-Fried udgav et tweet på 21 tråde, der begyndte med hans nye yndlingsord, “Undskyld”. Det vigtigste tweet er nedenstående:

Jeg skrev, at FTX US blev reddet fra den amerikanske regulering, og troede på at Bankman-Fried var adskilt fra alt dette og at alt ville være i orden. På daværende tidspunkt behandlede de stadig udbetalinger, og intet virkede galt. Husk, at FTX havde hovedkvarter på Bahamas, og ligesom Binance (dyb dyk om de seneste begivenheder på denne børs her), så oprettede de et separat datterselskab i USA for at håndtere det hårdere reguleringsklima.

Jeg konkluderede, at dette havde reddet FTX, efter Bankman-Frieds tweets. Det virker naivt nu at lægge nogen form for vægt i nogen som helst ord, der kommer ud af hans mund, men det var dog lige præcis, hvad jeg gjorde. Igen, så behandlede FTX US udbetalingerne helt fint på dette tidspunkt og så ud til at være distanceret fra hele skandalen. Nedenstående tweet blev også offentliggjort samme dag.

Den følgende dag tweetede Bankman-Fried nedenstående:

Det var et utroligt twist i en i forvejen utrolig historie om bedrag, og det er stadig ikke blevet opklaret, hvorfor Bankman-Fried insisterer på, at FTX US er solvent. Han deltog i et interview med Andrew Sorkin fra CNBC den 30. november som en del af New York Times DealBook-topmødet og sagde følgende:

“Den amerikanske platform er fuldt solvent og finansieret. Jeg tror, der kan åbnes op for udbetalingerne i dag for derefter at gennemføre dem.”

Men der er ingen beviser for dette. Og alt imens er udbetalingerne indefrosset hos FTX, hvor de amerikanske kunder er et led i konkursprocessen sammen med alle andre kunder.

Men så igen, givet at Bankman-Freed tweetede “FTX er fint. Aktiver er i orden” den 7. november, umiddelbart inden han slettede tweetet og indgav en ansøgning om konkurs, så er det måske ikke så overraskende, at den amerikanske FTX linje også er falsk.

Uanset hvad, så er Bankman-Fried nu blevet anholdt, og bliver nu udleveret tilbage til USA. Lovgiverne har bevæget sig imponerende hurtigt i sagen, og alle bekymringer fra kryptovaluta miljøet om, at han ville få en særbehandling på grund af alle sine politiske donationer, har vist sig at være en malplaceret sammensværgelse.

Lad os håbe, at der snart kommer et tidspunkt, hvor vi alle kan holde op med at tale om ham, for jeg er personligt virkelig træt af dette. Men uanset hvad, hvis nogen læser min artikel, hvor jeg roser de amerikanske regler i forbindelse med at redde de amerikanske kunder, så undskylder jeg.