USD/TRY bliver ekstremt overkøbt forud for CBRT-beslutningen

Af:
op Feb 22, 2024
Listen
  • USD/TRY-parret har været i et bemærkelsesværdigt tyreløb i år.
  • CBRT afgiver sin anden afgørelse på torsdag.
  • Federal Reserve offentliggjorde et referat fra det sidste møde onsdag.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for de seneste opdateringer >

USD/TRY -kursen fortsatte sit stærke bullrun i denne uge, mens handlende ventede på den kommende CBRT-beslutning. Den sprang også lidt efter FOMC-minutterne afslørede, at embedsmænd var lidt forsigtige med rentenedsættelser. USD til lira handlede på et rekordhøjt niveau på 31,05.

Are you looking for signals & alerts from pro-traders? Sign-up to Invezz Signals™ for FREE. Takes 2 mins.

CBRT rentebeslutning forude

Copy link to section

USD/TRY-parret vil være i søgelyset på torsdag, da CBRT afgiver årets anden rentebeslutning.

Økonomer adspurgt af Reuters forventer, at centralbanken vil beslutte at lade renten være uændret på 45 pct. Hvis dette sker, vil det være første gang, at det har ladet kurserne være intakte, da det har været i en ekstrem høgagtig tone siden juni sidste år.

I denne periode har banken hævet renten fra 8,5 % til 45 % i et forsøg på at bekæmpe den stædigt høje inflation. Dette vil være den første beslutning fra den nye CBRT-guvernør, efter at den forrige trådte tilbage to uger siden.

Nylige data viser, at Tyrkiets inflation er stigende. Ifølge statistikbureauet sprang det overordnede forbrugerprisindeks (CPI) fra 64,77 % i december til 64,86 % i december. Den står nu på sit højeste punkt siden 2022. Den er næsten fordoblet fra sidste års laveste på 38,2 %.

Andre økonomiske tal har vist, at Tyrkiets økonomi ikke klarer sig godt, da PMI for fremstilling er forblevet under 50. Det kom på 49,2 i januar, hvilket signalerer, at sektoren er ved at falde i takt med, at lokal og international efterspørgsel aftager.

CBRT-beslutningen kommer en dag efter, at Federal Reserve offentliggjorde et referat af årets første pengepolitik. Disse referater viste, at Fed er bekymret over at sænke renten så hurtigt, da inflationen stadig er stædigt høj.

Økonomiske tal fra BLS viste, at overskriften forbrugerprisindekset (CPI) steg til 3,1 % i januar. Kerneinflationen steg til 3,8 %, næsten det dobbelte af Feds mål på 2,0 %.

Derfor betyder en kombination af en høgeagtig Fed og høj tyrkisk inflation, at mange mennesker i landet stadig vælger at hamstre udenlandsk valuta som USD og euro.

USD/TRY teknisk analyse

Copy link to section
USD/TRY

USD/TRY-diagram af TradingView

USD til TRY-kursen har været i et stærkt rally i de sidste par år, da handlinger fra CBRT og regeringen har mislykkedes. Det har nu krydset de afgørende psykologiske niveauer på 30 og 31. Som et resultat forbliver det meget højere end alle glidende gennemsnit.

Oscillatorer er alle flyttet til det ekstremt overkøbte niveau, hvor RSI står på 85. Den Stokastiske Oscillator er flyttet til det overkøbte punkt på 78. Derfor er udsigterne for parret ekstremt bullish.

Men som vi så med den kenyanske shilling for nylig, kan en større lire-rebound ikke udelukkes i år. Efter måneders fald, gik shillingen parabolsk i denne måned og bevægede sig fra 163 til 140 over for den amerikanske dollar.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

Ad

Vil du have letforståelige signaler krypto-, forex- og aktiehandelssignaler? Gør det enkelt at handle ved at kopiere vores team af professionelle handlende. Konsekvente resultater. Tilmeld dig i dag på Invezz Signals.

Learn more
USD Forex Markedsanalyse