Ad

Storbritannien lukker falsk kryptorådgivningsplatform

op May 15, 2024
Listen
  • Amey Finance Academy blev lukket af High Court den 30. april.
  • Desmond Amey vildledte investorer med falske forsikringer og promoverede en ponzi.
  • Firmaets ufuldstændige optegnelser hindrede undersøgelsen.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

De britiske myndigheder har lukket Amey Finance Academy, et rådgivningsfirma for kryptovaluta, ned efter en High Court -kendelse den 30. april. Insolvency Service opdagede, at firmaet, ledet af Desmond Amey, vildledte investorer om sikkerheden af deres investeringer i kryptovalutaordninger.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

Narre intetanende brugere

Copy link to section

Undersøgelsen afslørede, at Amey Finance Academy gav falske forsikringer til investorer. En investor fik at vide, at deres investering ikke ville falde til under 90 %, men alligevel mistede de hele deres investering.

I WhatsApp-beskeder fortalte Amey en anden investor, at deres investeringer var “100 certy” og “stol på mig bro.”

“Desmond Amey brugte Amey Finance Academy til hensynsløst at overtale enkeltpersoner til at investere i cryptocurrency-ordninger og vildlede dem om risiciene,” sagde Mark George, chefefterforsker hos Insolvency Service.

Amey Finance Academy promoverede forskellige ordninger, herunder HyperFund, senere omdøbt til HyperVerse, som svindlede investorer for 1,7 mia. Denne ordning fungerede uden indblanding fra australske myndigheder i to år.

Flere myndigheder træder til

Copy link to section

Den australske værdipapir- og investeringskommission henviste sagen til Victoria Police i 2020, som derefter sendte den tilbage til ASIC i januar 2022. US Securities and Exchange Commission anklagede HyperVerse-grundlæggeren Sam Lee for bedrageri i januar 2024.

På grund af ufuldstændige optegnelser kunne Insolvenstjenesten ikke fuldt ud fastslå forbindelsen mellem Amey Finance Academy og HyperVerse, hvilket førte til likvidationskendelsen.

Desmond Amey hævdede også fejlagtigt at være autoriseret af Financial Conduct Authority og havde et kontor på 1 Canada Square, Canary Wharf, hvorfra han blev smidt ud i januar 2023 på grund af manglende betaling af husleje.

Han hævdede i interviews, at virksomhedens bankkonto blev brugt til at hjælpe folk med at købe krypto gennem et andet firma, Bleuguava.

Amey Finance Academy blev oprindeligt lanceret i december 2018. Virksomheden hævdede at være en “etableret og succesfuld uafhængig konsulentvirksomhed”, der tilbyder forskellige finansielle tjenester.

Finansielle optegnelser viser, at cirka 6,3 millioner dollars passerede gennem Amey Finance Academys regnskaber fra oktober 2019 til marts 2022. Men på grund af manglende gennemsigtighed og ufuldstændige optegnelser kunne firmaets aktiver og passiver ikke bestemmes nøjagtigt.

Udviklingen kommer midt i øget kontrol fra regulatorer i sektoren. Tidligere på måneden advarede det britiske finansministerium om risikoen for kryptovalutaer i forbindelse med hvidvaskning af penge.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

Ad

Vil du have letforståelige signaler krypto-, forex- og aktiehandelssignaler? Gør det enkelt at handle ved at kopiere vores team af professionelle handlende. Konsekvente resultater. Tilmeld dig i dag på Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Kryptovaluta