Nikola-aktiekursen ligger på et centralt niveau, mens der stadig er risici

Af:
op May 16, 2024
Listen
  • Nikolas aktier er faldet til et vigtigt støtteniveau.
  • Virksomheden har gjort store fremskridt, men står over for betydelige risici.
  • Det bliver sandsynligvis nødt til at rejse yderligere kontanter, efterhånden som dets tab fortsætter.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

Nikola ( NASDAQ: NKLA ) aktiekurs har siddet fast på et afgørende støtteniveau, da investorerne fordøjer de seneste økonomiske resultater. Det handlede til $0,567 torsdag, et vigtigt niveau, da det var det laveste niveau i juni sidste år. Det er styrtdykket med over 36 % i år og med over 99 % fra det højeste punkt nogensinde.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

Vækst til en betydelig omkostning

Copy link to section

Nikola Corporation har gjort det godt i de sidste par år, da det arbejdede på at udvikle sine brintlastbiler. Den begyndte at fremstille sin HYLA-lastbil i fjerde kvartal og leverer dem allerede til kunderne.

Virksomheden solgte 40 lastbiler i fjerde kvartal, hvilket bringer det samlede antal solgte enheder op på 75. Dets kvartalsvise leveringstal var højere end forventet, og ledelsen mener, at det vil sælge mellem 300 og 350 lastbiler i år.

På den øverste side af sin vejledning forventes HYLA-lastbilen at indbringe omkring 133 millioner dollars i omsætning i år. Analytikere forventer, at firmaets omsætning vil komme på over 140 millioner dollars i år, en stor stigning for en virksomhed, der tjente 35 millioner dollars i 2023. Dens omsætning forventes at blive 428 millioner dollars i 2025.

Derfor klarer virksomheden sig til pålydende værdi godt hjulpet af tilskud fra den føderale regering og staten Californien.

Der er dog flere bekymringer, som forklarer, hvorfor aktien er faldet kraftigt. For det første kommer væksten til at koste, og det vil sandsynligvis være dyrt at øge den. Nikolas omsætning i første kvartal var over 7,4 millioner dollars, mens nettotabet var over 147 millioner dollars.

Den tabsgivende tendens vil sandsynligvis fortsætte, selvom den har afsluttet håndteringen med BEV-tilbagekaldelse. Men som vi har set med andre virksomheder som Lucid og Rivian, tager det en lang periode for et elbilfirma at begynde at give overskud.

Udfordringen for Nikola er, at den sandsynligvis bliver nødt til at rejse yderligere midler, siden det sluttede sidste kvartal med over $345 millioner i kontanter og tilsvarende. Det har også 1,2 millioner dollars i begrænsede kontanter. Selvom der er tale om enorme summer, er der mulighed for, at det vil rejse kontanter senere i år.

Den anden udfordring for Nikola er, at omkostningerne ved brintfyring stadig er høje, mens logistiske problemer er enorme.

I en rapport tidligere i år sagde S&P, at Californiens brintnetværk havde betydelige pålidelighedsproblemer. Det bemærkede også, at brintbrændstof var tre gange højere end diesel. Det samme er tilfældet med brintlastbiler selv. Derfor kan adoption af disse lastbiler tage tid.

Nikola aktiekursprognose

Copy link to section
nikola stock

NKLA-diagram af TradingView

NKLA-aktier har været i en stærk bearish trend i år, da bekymringer om dets overskud og balance fortsat er. Det sidder nu på den afgørende støtte på $0,5828, dets laveste punkt den 14. marts og den 18. januar. Også aktien svæver lidt over $0,5333 (lave juni 2023).

Nikola har bevæget sig under 50-dages og 25-dages eksponentielle glidende gennemsnit, som dannede en crossover for nylig.

Der er tegn på, at det har dannet et hoved- og skulderdiagrammønster, hvilket peger på flere ulemper. Hvis dette sker, vil det falde til det næste psykologiske niveau ved $0,40. Det er dog risikabelt at shorte aktien, da den kan gå igennem et stort kort presset.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

Ad

Vil du have letforståelige signaler krypto-, forex- og aktiehandelssignaler? Gør det enkelt at handle ved at kopiere vores team af professionelle handlende. Konsekvente resultater. Tilmeld dig i dag på Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Aktier Produktion