Hopean hinta putoaa alle kriittisen tason; minne seuraavaksi?

Ohi:
päälle huhti 25, 2022
  • Hopean hinta on jatkanut viime viikon tappioita alle ratkaisevan 24,00 dollarin tason.
  • 24,00 dollaria on ollut vakaa tukivyöhyke siitä lähtien, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuun lopussa.
  • Koronnostonäkymät ovat edelleen leikanneet sen turvasatamavetovoimaa.

Hopean hinta on ollut tappiolla viisi peräkkäistä sessiota vahvan Yhdysvaltain dollarin keskellä. Se on aloittanut uuden viikon jatkamalla viime viikon tappioita; hinta on alle 24,00 dollarin kriittisen tason ensimmäistä kertaa sitten 25. helmikuuta. Itse asiassa sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta, edellä mainittu taso on tarjonnut vakaata tukea jalometalleille turvasatamien kysynnän kasvaessa.

Aggressiivisten koronnostojen näkymät ovat kuitenkin edelleen leikanneet jalometallin turvasatamaa. Markkinat ovat jo hinnoitelleet puolen prosenttiyksikön koronnousun Fedin seuraavassa kokouksessa toukokuussa. Lisäksi on korkeampia panoksia siitä, että Yhdysvaltain keskuspankki nostaa korkoja entistä aggressiivisemmin vuoden kuluessa.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Sittemmin Yhdysvaltain dollari on jatkanut vahvistumistaan painaen samalla hopean hintaa. Kirjoitushetkellä dollari-indeksi oli 101,60 dollarissa. Aiemmin maanantaina se on laajentanut voittoaan 101,75 dollariin, korkeimmalle tasolle sitten maaliskuun 2020.

Lisäksi hopean hinta reagoi myös Kiinan kysynnän laskuun. Sen lisäksi, että hopea on jalometalli, se on myös teollisuusmetalli, jota käytetään teollisuudessa ja sähköteollisuudessa. Koska Kiina on johtava teollisuusmetallien kuluttaja maailmassa, meneillään olevat COVID-19-rajoitukset ovat lisänneet metallien, kuten hopean, kuparin ja rautamalmin, kysyntähuolia. Kuparin hinta on pudonnut kuuden viikon alimmalle tasolle 4,47 dollariin paunalta.

Hopean hinnan tekninen ennuste

Hopean hinta on jatkanut viime viikon tappioita; kauppa käytiin ensimmäisen kerran noin kahteen kuukauteen ratkaisevan tukialueen 24,00 alapuolella. Päiväkaaviossa se on alle 25 ja 50 päivän eksponentiaalisen liukuvan keskiarvon. Sekä perusasioiden että teknisten seikkojen perusteella odotan jalometallin pysyvän paineen alaisena viikon edetessä.

Vaikka syöksyykin, 24,00 pysyy ratkaisevana tasona, jota kannattaa varoa uudella viikolla. Lyhyellä aikavälillä odotan hopean hinnan pyörivän 23,71:n paikkeilla, kun härät keräävät tarpeeksi vauhtia testatakseen uudelleen edellä mainitun tason. Kääntöpuolella laskun jatkuminen saattaa mahdollistaa jalometallin löytää tuen 23.32:sta.

silver price
hopean hinta

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money