Raakaöljyn hintanäkymät: kysyntähuolet eivät vastaa niukkaa tarjontaa

Ohi:
päälle huhti 26, 2022
  • PBOC:n lausunto sen pyrkimyksistä tukea taloutta on nostanut raakaöljyn hintaa.
  • Kysyntähuolet jatkuvat, kun sijoittajat pelkäävät rajoituksia Kiinan pääkaupungissa Pekingissä.
  • Jatkuvista kysyntähuolista huolimatta niukka tarjonta on edelleen keskeinen tekijä.

Raakaöljyn hinta on elpymässä, kun se putosi maanantaina alimmilleen kahteen viikkoon. Niukka tarjonta on jatkanut markkinoiden piristämistä. Siitä huolimatta kysyntähuolet painavat hintoja.

crude oil price
raakaöljyn hinta

Perusteet

Raakaöljyn hinta on saanut tukea Kiinan keskuspankin PBOC:n ilmoituksesta, jonka mukaan se jatkaa talouden tukemista tuoreen COVID-19-aallon ja laskevien kasvunäkymien keskellä. Keskuspankki ilmoitti tiistaina julkaisemassaan lausunnossa varmistavansa, että likviditeetti pysyy ”kohtuullisena”.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Vaikka PBOC:n huomautukset ovat vauhdittaneet rahoitusmarkkinoita, huoli Kiinan kysynnästä painaa edelleen raakaöljymarkkinoita. Sijoittajat näyttävät käyttävän Shanghain tilannetta mallina sille, mitä Pekingissä voi tapahtua. Pekingin viranomaiset ovat määränneet alueen asukkaille viikon aikana kolme COVID-19-testiä yrittääkseen välttää samanlaisen tilanteen kuin Shanghaissa. Jälkimmäisellä alueella on tällä hetkellä neljäs sulkuviikko; näkökohta, joka on edelleen painanut raakaöljyn hintaa.

Laskevat kysyntänäkymät eivät kuitenkaan poista huolia tarjonnan niukkuudesta, mikä on nostanut öljyn yli kriittisen sadan dollarin tynnyrihinnan helmikuun lopusta lähtien. Tätä silmällä pitäen edellä mainittu taso pysyy ratkaisevana tukialueena myös lyhyellä aikavälillä odotettuihin hintojen heilahteluihin.

Raakaöljyn hintaennuste

Raakaöljyn hinta on toipunut maanantain pohjalta, vaikka huoli Kiinan kysynnästä hillitsee sen nousupotentiaalia. Edellisessä istunnossa Brent-futuurit saavuttivat päivänsisäisen pohjan 99,63:n; alimmalla tasollaan kahteen viikkoon. Se on sittemmin noussut takaisin ratkaisevan alueen, sadan yläpuolelle 103.06:een klo 07.07 GMT.

Päiväkaaviossa se on edelleen alle 25 ja 50 päivän eksponentiaalisen liukuvan keskiarvon (EMA). Näiden teknisten osoittimien sekä perustekijöiden perusteella odotan hyödykkeen hinnanvaihteluita loppuviikon ajan.

Lyhyellä aikavälillä se todennäköisesti löytää edelleen vastustusta 50 päivän EMAlla 104,46:ssa. Lisävauhdin myötä härät voivat saada mahdollisuuden nostaa raakaöljyn hinnan 106,60:aan, mikä on 25 päivän EMAssa. Kääntöpuolella se voi vetää takaisin maanantain alimmalle tasolle 99,63.

crude oil price
raakaöljyn hinta
Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money