Hopean hintaennuste pehmeän laskun todennäköisyyshuolten keskellä

Ohi:
päälle touko 5, 2022
  • Hopean hinta on jatkanut aiempaa nousuaan Yhdysvaltain dollarin nousun hiljentymisen jälkeen.
  • Huolet todennäköisestä taantumasta tukevat jalometallia.
  • Fedin puheenjohtajan mukaan pehmeä lasku on todennäköinen.

Hopean hinta on lisännyt voittoja edellisestä istunnosta, kun rahoitusmarkkinat sulattelevat toukokuun Fedin korkopäätöstä ja sitä seurannutta pankin puheenjohtajan Jerome Powellin lausuntoa. Siitä huolimatta vahva Yhdysvaltain dollari ja valtion kassatuottojen nousu ovat edelleen hillinneet sen nousuliikettä.

Perusteet

Kommenteissaan korkopäätöksen jälkeen Fedin puheenjohtaja totesi, että ”hyvä mahdollisuus” pehmeälle laskulle on olemassa myös rahapolitiikan aggressiivisen kiristyksen myötä. Nämä huomiot tulevat keskellä kasvavaa huolta todennäköisestä taantumasta.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Fedin entisen valvonnasta vastaavan varapuheenjohtajan Randal Quarlesin mukaan on epätodennäköistä, että keskuspankki palauttaa vahvat työmarkkinat ja korkean inflaation takaisin tasapainoon pehmeällä laskulla. Aiemmin keskiviikon istunnossa Yhdysvaltain valtiovarainministeri ja entinen keskuspankin puheenjohtaja Janet Yellen toisti nämä huomautukset. Hän totesi, että Fedin täytyi olla ”taitava ja myös onnekas” saadakseen pehmeän laskun aggressiivisessa politiikan kiristämisessä.

Muiden jalometallien tapaan korkeampien korkojen ympäristö on laskeva hopean hinnalle. Samalla se on perinteinen turvasatama taloudellisen epävarmuuden aikoina. Nämä kaksi vastakkaista voimaa selittävät, miksi hopean hinta on nousussa sen jälkeen, kun Fed nosti odotetut 50 peruspistettä.

Lisäksi Powell huomautti lausunnossaan, että 75 peruspisteen korotus, jota jotkut analyytikot ovat ehdottaneet, ”ei ole asia, jota komitea harkitsee aktiivisesti”. Suhtautuminen oli melko varovainen; näkökohta, joka helpotti Yhdysvaltain dollarin nousua samalla kun se nosti jalometallia.

Hopean hinnan tekninen analyysi

Viikon alussa hopean hinta jatkoi tappioitaan päätyen alimmalle tasolleen kolmeen kuukauteen, 22,15:een. Tällä tasolla se oli ylimyydyllä alueella RSI:llä 25; ollut tappiolla kymmenen peräkkäisen istunnon ajan.

Jalometalli on sittemmin pomppinut alaspäin 22,96:een kirjoitushetkellä. Aiemmin torstaina se nousi 23,31:een ennen vetäytymistä. Jopa elpymisen jälkeen se pysyy 25 ja 50 päivän eksponentiaalisen liukuvan keskiarvon alapuolella.

Odotan seuraavissa istunnoissa hopean hinnalta hillittyä voittoa. Varsinkin se todennäköisesti jatkaa vastustuksen löytämistä torstain päivänsisäiseltä huipulta 23,31:stä, kun härät yrittävät kerätä tarpeeksi vauhtia nostaakseen sitä entisestään. Tämän tason yläpuolella 23,90 on huomioimisen arvoinen vastustaso. Alapuolella 22.50 pysyy todennäköisesti vakaana tukivyöhykkeenä.

silver price
Hopean hinta
Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.