Raakaöljyn hintanäkymät Yhdysvaltojen ajokauden lähestyessä

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith on Invezzin uutistoimittaja, joka työ kattaa hyödyke- ja kaivosteollisuuden. Hänellä on 6 vuoden kokemus kauppiaana ja talousanalyytikkona. Löydät… lue lisää.
on touko 18, 2022

Raakaöljyn hinta on pomppinut tiistain pohjalta parantuneiden kysyntänäkymien seurauksena. Brent-futuurit ovat palanneet yli 113,00 dollarista tynnyriltä 113,55 dollariin tynnyriltä klo 08:12 GMT. Samaan aikaan WTI-futuurien kauppa on 114,44 dollaria.

raakaöljyn hinta
raakaöljyn hinta

Perusteet

Raakaöljyn hinta saa tukea Yhdysvaltojen varastojen odottamattomasta vetäytymisestä. Yhdysvaltain suurimman öljy- ja maakaasuteollisuuden kauppajärjestön American Petroleum Instituten (API) myöhään tiistaina julkaisemat tiedot osoittivat, että raakaöljyvarastot putosivat 2,445 miljoonalla tynnyrillä 13. toukokuuta päättyneellä viikolla. Analyytikot odottivat 1,533 miljoonan tynnyrin kasvua, mikä on hieman laskua edellisen viikon 1,618 miljoonasta tynnyristä. Sijoittajat odottavat nyt vahvistusta tälle suuntaukselle YVA-inventaaritietojen muodossa myöhemmin keskiviikon istunnossa.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Yhdysvalloissa kesäkausi lähestyy; mikä osoittaa, että ajokausi on horisontissa. Tämä näkökohta on asetettu tukemaan öljyn kysyntää aikana, jolloin bensiinin hinnat ovat ennätyskorkeat. Presidentti Bidenin hallinnon päätös vapauttaa merkittävä määrä raakaöljyä taktisista varavarannoista ei ole riittänyt selviytymään hintojen noususta.

Itse asiassa bensiinin hinnat sekä pumpussa että tulevissa sopimuksissa ovat ennennäkemättömän korkealla. Kaikkialla Yhdysvalloissa bensiinin hinnat pumpussa ovat keskimäärin yli neljä dollaria gallonalta. Kaliforniassa määrä on ylittänyt kuusi dollaria gallonalta.

USA:n tiukan markkinan lisäksi ennustettu COVID-19-sulkujen helpottaminen Kiinassa on lisännyt raakaöljyn kysyntänäkymiä. Erityisesti maailman johtavan öljyn kuluttajan säätämät rajoittavat toimenpiteet ovat olleet öljymarkkinoita määrittäneiden hintavaihteluiden takana jo noin kaksi kuukautta.

Shanghai, Kiinan talouskeskus, on rekisteröinyt nolla uutta tapausta hallituksen karanteenin ulkopuolella kolmatta päivää peräkkäin. Vaikka tiedot johtavat todennäköisesti asetettujen tiukkojen rajoitusten purkamiseen, virusta on esiintynyt muualla Aasian maassa. Tämä sisältää sen pohjoisen satama-alueen Tianjinissa, Sichuanin Guang’anin kaupungin ja Pekingin Fengtain kaupunginosan.

Näiden nousutekijöiden keskellä odotan raakaöljyn hinnan jatkavan liikkumista 113,00 dollarin tuntumassa, kun sijoittajat odottavat lisää vihjeitä EIA:n varastotiedoista. Nousevat luvut voivat nostaa Brent-futuurit 116,65 dollariin. Alapuolella 110 dollarin psykologinen taso pysyy seuraamisen arvoisena tukialueena loppuviikon ajan.

raakaöljyn hinta
raakaöljyn hinta
Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.