Kuluttajahintaindeksin inflaatio 8,6 % – mitä se tarkoittaa jatkossa

By: Dan Ashmore, CFA
Dan Ashmore, CFA
Dan on Invezzin tietoanalyytikko, joka yhdistää kvantitatiiviset taidot ja makrotalouden taustan laatien analyyseja useista talouteen liittyvistä aiheista. Hän työskenteli… lue lisää.
on kesä 12, 2022
  • Kuluttajahintaindeksi jää (pysäytä minut, jos olet kuullut tämän aiemmin) inflaatiolla 8,6 %, ennuste 8,3 %
  • Biden on nyt vähiten suosittu presidentti toimikautensa tässä vaiheessa sitten Fordin vuonna 1974
  • Markkinat laskevat jälleen, mutta suurin osa tuskasta pitäisi olla nyt hinnoiteltua

Olen nostalginen päivistä, jolloin markkinat olivat riippuvaisia Jerome Powellin jokaisesta sanasta. Ollakseni rehellinen, olen nostalginen vihreiden markkinapäivien suhteen. Ehkä istun sohvalla neljänkymmenen vuoden kuluttua ja kerron lastenlapsille tarinoita päivistä, jolloin osakekurssit nousivat .

Tästä uudesta kuukausittaisesta onnenpyörästä, joka on kuluttajahintaindeksin lukeminen, on tullut erittäin hauska, vaikka se näyttääkin muuttuvan jyrkemmäksi ja ennakoitavammaksi jokaisen iteroinnin myötä, kuten huonossa kauhuelokuvasarjassa (näin Paranormal Activity 3:n elokuvateatterissa ja muistan selvästi ihmisten nauraneen, kun heidän piti sen sijaan huutaa kauhuissaan – nyt se on tapa kertoa huonosta elokuvasta).

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Toukokuun kuluttajahintaindeksi

Toukokuun kuluttajahintaindeksi tuli tänä aamuna kuumana ja oli 8,6 % ennusteen ollessa 8,3 %. Kääntäen se on 1 % nousua huhtikuusta.

Vaikka poistettaisiinkin tunnetusti vaihtelevien elintarvikkeiden ja polttoaineiden hinnat, perusinflaatioluku nousi 0,6 %. Tämä perusinflaatioluku on tyypillisesti se, johon päättäjät keskittyvät, mutta riippumatta siitä, mihin suuntaan sitä heilutat, tämä on jälleen huolestuttava luku viranomaisille, jotka olivat toivoneet inflaation alkavan jäähtyä.

Markkinoiden reaktio

Suuri otsikkonumero – suurin sitten vuoden 1981 – sai markkinat kaatumaan, ja ihana täysin punainen väri tervehti minua, kun tarkistin salkkuni tänä aamuna. Kulta ainakin kesti? Osoittaa jälleen kerran (jos siitä oli edes pienintäkään epäilystä), että Bitcoinilla on vielä matkaa, ennen kuin se voi saavuttaa tittelin arvon säilyttäjänä.

Politiikka

Marraskuu lähestyy hiipien, mikä tarkoittaa, että välivaalit ovat aivan horisontissa, eikä Bidenin hallinto ole tyytyväinen kuluttajien mielialan jatkuvaan laskuun, jonka nämä inflaatioluvut ovat vetämässä.

Kuluttajien mielipiteiden mittaamiseksi voit tutkia miljoona ihmistä tai kaivaa syvälle viime kuukausien ostotottumuksiin – voit jopa aloittaa keskustelun tuhannen eri taksinkuljettajan kanssa talouden tilasta ja tallentaa vastauksesi. Koska on perjantai, päätin olla tekemättä mitään noista; sen sijaan löin ”laman” Google Trends -tietokantaan, ja katso, se nousee rajusti kuin päivittäisen kreikkalaisen jogurtin ostohinta (missä vaiheessa vaihdan mustikoista banaaniin säästääkseni rahaa?).

Joten joo, Bidenin hallinto ei voi olla onnellinen. Amerikan politiikassa on tällä hetkellä paljon puolueellisuutta ja kahtiajakoa, mutta yksi asia, josta jokainen äänestäjä tulee välittämään, on heidän lompakkonsa, ja melkein kaikki tuntevat omansa kevenevän. Bidenin hyväksyntäluokitus on pudonnut 40 prosentista Politicon alla olevien tietojen perusteella. Niille, jotka eivät tiedä mitä se tarkoittaa, se on… huonoa.

Kuinka paha? Selailin poliittista historiaa saadakseni selville, kuinka paha. Muistatko Donald Trumpin – Yhdysvaltain edellisen presidentin, jolla oli tunnetusti heikko hyväksyntä? Biden on nyt vähemmän suosittu verrattuna Trumpiin presidenttikauden tässä vaiheessa (507 päivää), kuten alla olevan FiveThirtyEightin kaavion vihreä viiva osoittaa. Samaan aikaan vertaaminen Obamaan hänen presidenttikautensa samassa vaiheessa ei ole edes reilua taistelua. Itse asiassa Biden on vähiten suosittu presidentti tässä kautensa vaiheessa (507 päivää) kuin kukaan sitten Gerald Fordin vuonna 1974. Hei.

Mitä se tarkoittaa

Kirjoitin eilen uskostani, että olimme suurelta osin yli Fedin nousun/inflaatiotarinan ja väitin, että suurin osa huonoista uutisista oli jo hinnoiteltu. Vaikka ajatusprosessini jää tuosta artikkelista, ts. olen edelleen sitä mieltä, että öljy on makrotasolla katsottava avainluku, Fedin ja Valkoisen talon lisääntynyt paine tämän päivän kuluttajahintaindeksin puutteen seurauksena on yllättäen vetänyt markkinoita edelleen alas.

Mutta en usko, että kaikki on muuttunut. Kuluttajahintaindeksi hidastaa inflaatiota joka tapauksessa, todellinen luku on selvästi yli 8,6 %:n. Joka tapauksessa, se on jälleen yksi isku Fedin epäonnistuneille yrityksille saada ote inflaatiosta, Valkoisen talon suosiosta ja Wall Streetin voittoluvuista. Ja he ovat kolme Yhdysvaltain vaikutusvaltaisinta puoluetta.

Hei, voisimme kaikki vain mennä ostamaan joukkovelkakirjoja sen sijaan, mutta missä siinä se hauskuus olisi?

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.