Tuleeko MicroStrategylle Bitcoin-marginaalipyyntö?

By: Dan Ashmore, CFA
Dan Ashmore, CFA
Dan on Invezzin tietoanalyytikko, joka yhdistää kvantitatiiviset taidot ja makrotalouden taustan laatien analyyseja useista talouteen liittyvistä aiheista. Hän työskenteli… lue lisää.
on kesä 16, 2022
  • MicroStrategy on nyt laskenut 1,3 miljardia dollaria 4 miljardin dollarin Bitcoin-sijoituksestaan
  • Pelot marginaalista, että Bitcoin saavuttaa 21 000 dollaria näyttävät kuitenkin perusteettomilta
  • Osake korreloi edelleen vahvasti Bitcoinin kanssa ja on nyt pudonnut 88 % kaikkien aikojen huipuistaan

Kuten todennäköisesti tiedät, jos sinulla on jopa 1 dollari kryptoa, markkinat ovat tällä hetkellä brutaaleja. Ethereum putosi alle 1 000 dollarin tänä aamuna, kun taas Bitcoin flirttailee 20 000 dollarin rajan kanssa – lukuja, jotka ovat kaukana siitä, mitä näimme koko pandemian aikana. Mutta yksi haltija tuntee nipistyksen ehkä pahempana kuin kukaan muu.

MicroStrategy

Yksi suurimmista Bitcoin-häristä on Michael Saylor, MicroStrategyn toimitusjohtaja. Wikipedia kertoo minulle, että MicroStrategy on ”yhdysvaltalainen yritys, joka tarjoaa yritysälykkyyttä, mobiiliohjelmistoja ja pilvipohjaisia palveluita”, mutta todellisuudessa se on Bitcoin-holdingyhtiö, koska sillä on taseessaan lähes 130 000 Bitcoinia.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Näiden ostosten historia on nähtävissä alla.

Kaikki edellä mainitut ostot, kolme ensimmäistä, ovat nyt tappiollisia, ja kokonaistappiot ovat tällä hetkellä 1,31 miljardia dollaria. Keskimääräinen Bitcoinin hinta on 30 700 dollaria, mikä on lähes 50 % nykyisen markkinahinnan yläpuolella, mikä tarkoittaa, että 3,97 miljardin dollarin uhkapelin arvo on nyt 2,66 miljardia dollaria.

Piirsin sekä 3,97 miljardin dollarin sijoituksen että 1,31 miljardin dollarin tappion joitain taloudellisia tietoja vastaan MicroStrategyn viimeaikaisista tulosraporteista (kaikki luvut 12 kuukauden jälkeen).

Marginaalipyyntö

Ikään kuin MicroStrategy ei näyttänyt jo tarpeeksi pelottavalta, pudonnut 88 % kaikkien aikojen ennätyksistä Bitcoinin hinnan noustessa, huhut mahdollisista marginaalipyynnöistä on alkanut kiertää.

Tämä keskittyy kolmivuotiseen 205 miljoonan dollarin lainaan, jonka MacroStrategy otti aiemmin tänä vuonna kryptopankki Silvergatelta, jonka vakuutena oli 19 466 Bitcoinia. 21 000 dollarin numero oli huomattava, koska MicroStrategy-johtaja Phong Le oli sanonut toukokuussa, että ”Bitcoinin on leikattava puolet noin 21 000 dollariin, ennen kuin saamme marginaalin”.

Hyvä puoli on kuitenkin se, että en usko, että tämä marginaalipyyntö on vaarassa tapahtua, kun otetaan huomioon MacroStrategyn taseessa oleva rasittamaton Bitcoin-määrä, joka voidaan kirjata. Le oli sanonut saman ja lisännyt, että ”ennen kuin se nousee 50 prosenttiin, voisimme lisätä enemmän Bitcoinia vakuuspakettiin, joten se ei koskaan pääse perille”, kun taas toimitusjohtaja Michael Saylor kertoi eilen CNBC:lle, että ”marginaalipyyntö -asia on paljon melua tyhjästä”.

Osakkeen hinta

Vaikka tämä epäilemättä miellyttää MacroStrategy-sijoittajia, ei ole paljon muita hyviä uutisia. Ja kaikki epäilykset siitä, mikä MicroStrategyn hintakehitystä ohjaa, voidaan turvallisesti laittaa nukkumaan katsomalla alla olevaa kaaviota (värien yhteentörmäys aiheuttaa minulle päänsärkyä, mutta olkaamme rehellisiä, tämä on ruma kaavio riippumatta siitä, mitä katsot siitä).

Tämä on ollut rankkaa aikaa sijoittajille, enkä muista, milloin viimeksi tarkistin salkkuni nähdäkseni sen vihreänä. Sitten taas, voisin olla MacroStrategy, joten luulen, että se ei ole niin huono.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.