Energiaosakkeet ovat halvimmillaan vuodesta 2008 huolimatta 20 prosentin noususta tänä vuonna

By: Dan Ashmore, CFA
Dan Ashmore, CFA
Dan on Invezzin tietoanalyytikko, joka yhdistää kvantitatiiviset taidot ja makrotalouden taustan laatien analyyseja useista talouteen liittyvistä aiheista. Hän työskenteli… lue lisää.
on kesä 23, 2022
  • Energiaosakkeiden kurssit alimmalla hinta-tuottosuhteella sitten suuren finanssikriisin
  • Markkinahinnoittelu hidastaa talouskasvua ja öljyn ja kaasun kysynnän laskua
  • Hinta-tuottosuhde on pudonnut 8,5:stä 6,4:ään jo tänä vuonna tulosennusteiden noustua 64 %

Menestyvien osakkeiden etsiminen vuonna 2022 on samanlaista kuin yrittää puhdistaa kattilaa sen jälkeen, kun riisiä on ylikypsytetty niin pahasti, että se tarttuu pohjaan (tämä saattoi tapahtua minulle illallisen aikana joku päivä sitten) – toisin sanoen se on hyvin vaikea.

Mutta jos katsot todella, todella lujasti, löydät muutaman. Suurin osa niistä on energia-alalla. Itse asiassa Stoxx 600 Oil and Gas -indeksi on noussut 20 % (äskettäisestä laskusta huolimatta), kuten alla olevasta kaaviosta näkyy, kun taas laajemmat markkinat ovat laskeneet.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Energiasektorin sijoittajien voitot johtuvat Ukrainan traagisesta sodasta, joka on ajanut hyödykkeiden hinnat läpi katon.

Tässä energiaosakkeiden hinnannousussa on kuitenkin jotain äärimmäisen merkittävää – sitä pienentää ennustettujen tulosten nousu. Huolimatta osakkeiden noususta 20 %, tulosarviot ovat nousseet 64 %. Tämä on pudottanut hinta-tuottosuhteen vuoden alun 8,5:stä nykyiseen 6,4:ään. Kuten alla oleva zerohedge.com-sivuston kaavio osoittaa, tämä tarkoittaa, että energiaosakkeet käyvät kauppaa alhaisimmillaan sitten vuoden 2008 suuren talouskriisin.

Tämä viittaa siihen, että markkinat eivät ole täysin tyytyväisiä analyytikoiden nouseviin odotuksiin. Se toimii symbolina kasvavasta laskevasta ilmapiiristä, ja sijoittajat ilmeisesti odottavat hidastuvan talouskasvun vähentävän öljyn ja kaasun kysyntää ja oikeuttavan lopulta nämä pienemmät kertoimet.

Toinen kysymys on kysymys siitä, kuinka kestävää raaka-aineiden hintojen nousu on. Tämä johtuu ilmeisesti Euroopan sodan musta joutsentapahtumasta ja kaikista seurannaisvaikutuksista, mukaan lukien lännen asettamat pakotteet. On typerää yrittää ennustaa Putinin tulevia liikkeitä, ja keskustelua käydään myös lännen reaktioista ja siitä, kuinka velvollisia tai halukkaita ne ovat sulkemaan energiavirran, mikä kaikki voi vaikuttaa arvostuksiin täällä vakavasti.

Kun tämä kaikki otetaan huomioon – puhumattakaan huimasti nousevasta dollarista, joka saattaisi heittää kapuloita rattaisiin – on täysin järkevää, että arvotukset ovat laskeneet. Lähes kaikkien rahoitusalan omaisuuserien romahtamisen myötä laskusuhdanne näkyy jopa niissä hyvin harvoissa suoriutuvissa osakkeissa, eli energiassa, alemman arvotuksen muodossa – ja se on täysin järkevää, trendi, joka toistuu ja jälleen aggressiivisilla riskinpoistojaksoilla.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.