Solanan uusi älypuhelin Saga julkaistu: paikannus seuraavalle jaksolle?

Ohi:
päälle kesä 29, 2022
  • Solana Labs on julkistanut uuden älypuhelimen sekä Androidin päälle rakennetun Web3-kerroksen
  • Noudattaa uutta "naapurustomaksujen" rakennetta, joka on asetettu ratkaisemaan verkon toistuvien katkosten ongelma
  • Solanan aito innovaatio ja sitoutuminen ongelmien ratkaisemiseen tarkoittavat, että se on hyvässä asemassa, jos markkinat hidastuvat

Solana julkisti Sagan, web3-älypuhelimen lippulaivan, sekä Solana Mobile Stackin (SMS), avoimen lähdekoodin Android-kehyksen web3-kehitykseen. Mutta mitä kaikki nämä tekniset termit tarkoittavat, ja vaikuttavatko ne Solanan hintaan?

Solana Mobile Stack (SMS)

Puhutaanpa ensin älypuhelimen sijaan SMS:stä.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Tämä on todella mielenkiintoista, mutta myös yksinkertaista. Uskon, että yksi suurimmista esteistä krypton valtavirran käyttöönotolle on kömpelö lompakkokokemus. DeFiin pääsemiseksi tarvitset työpöytäselaimen ja ladata jotain Phantom-sovelluksen kaltaista, mikä on ilmeisesti suuri ongelma tällä älypuhelinten aikakaudella.

Useimmat selainpohjaiset sovellukset eivät yksinkertaisesti verrattavissa perinteisiin iPhone- tai Android-sovelluksiin käytön helppouden, intuitiivisten käyttöliittymien ja mukavuuden suhteen. Havainnollistaaksemme kuinka paljon olemme jäljessä, et voi käyttää Google Payta tai Apple Payta lompakollasi.

SMS ratkaisee tämän ongelman. Se on pohjimmiltaan Web3-kerros, joka on rakennettu Androidin päälle. Näin kehittäjät voivat rakentaa hajautettuja sovelluksia (dApps) Androidille. Nämä dAppit ovat nyt ladattavissa dApp-kaupasta napin painalluksella, ja väittämän mukaan ne toimivat nyt yhtä sujuvasti kuin perinteiset sovellukset iPhone- ja Android-laitteissasi.

Solana älypuhelin

Ilmoituksen toinen osa on itse älypuhelin. Vaikka SMS on siisti projekti, se on turha, elleivät puhelinvalmistajat käytä sitä. Solana pääsi tämän ohi ilmoittamalla oman älypuhelimensa, Sagan, lanseeraamisesta. Pohjimmiltaan älypuhelinta tulisi siksi nähdä konseptin todisteena, minkä vuoksi 1000 dollarin hintalappu ei ole juuri nyt tärkeä.

Google ja Apple

Nyt kun meillä on lisävaihtoehto markkinoilla, muuttavatko asiakkaat? Pysäköikö he Google Payn tai Apple Payn käyttääkseen Solana Payta? On myös vaikea ennustaa, kuinka Google ja Apple reagoivat. Jos teknologiajättit avaavat sovelluskauppansa, Solana-puhelimen käyttämiseen ei ole kannustinta.

SMS-tekniikka älypuhelimen sijaan on todellinen uutinen täällä. Puhelin on vain puhelin. Web3-kerros on innovaatio, ja mikä on tärkeää.

Keskittäminen

Välitön vastaus tähän on todennäköisesti Solanan keskittäminen ja Saga-puhelimen käytön kiistäminen SMS-pinon rinnalla. Mutta jotta asiat olisivat suosittuja, niiden on toimittava. Ei ole mitään järkeä hajauttaa, jos asiat eivät toimi, ja juuri nyt Web3:lla on pitkä matka kuljettavanaan käyttäjän dApp- ja lompakkokokemuksen saattamiseksi linjaan sulavien Apple- ja Android-vastineiden kanssa.

Tämä on mielestäni suuri edistysaskel Web3:lle, koska se on askel kohti liikkeen suurenmoisten visioiden ja tavoitteiden virtaviivaistamista ja realististen vaihtoehtojen luomista asiakkaille, jotka todella toimivat. Kahvin maksaminen Solana Paylla sujuvasti on nyt realistinen vaihtoehto. Integroitujen kokemusten rakentaminen käyttäjille heidän puhelimissaan on myös vaihtoehto. Älä myöskään odota tämän pysyvän älypuhelinmaailmassa; voidaan odottaa, että järjestelmä otetaan käyttöön myös PC-pohjaisissa lompakoissa ja dAppsissa.

Solanan tulevaisuus

Rakastan Solanan käyttöä. Se on sileä ja helppokäyttöinen, sen nopeus ja alhaiset kaasumaksut ovat unenomainen kokemus, ja se eroaa niin loistavasti Ethereumin korkeista kaasumaksuista. Sen suuri ongelma on kuitenkin toistuvat käyttökatkot, joita olen arvostellut aiemmin.

Viime kuussa julkaistun raportin jälkeen, jossa tarkasteltiin viimeisintä katkosta, jossa bottikauppaa syytettiin NFT-lyönnin kuormituksesta, Solana paljasti suunnitelmansa uudistaa maksujärjestelmää. Hieno puoli tässä on ”naapurustomaksujen” malli. Tämä tarkoittaa, että ruuhka-aikoina veloitetaan ylimääräinen kaasumaksu, mutta vain kysytyistä sovelluksista ja palveluista. Tällä tavalla maksut eivät nouse koko verkossa, kuten Ethereumissa.

Vaikka on liian aikaista arvioida tätä toteutusta, se on uskomattoman myönteinen kehitys. Solanalla saattaa olla ongelmia, mutta se työskentelee aktiivisesti löytääkseen ratkaisun. Tällä hetkellä se on parhaiten sijoittunut Layer-1-lohkoketju, joka vie taistelun Ethereumia vastaan, huolimatta sen toistaiseksi ankarasta vuodesta, johon on sisältynyt lähes tusina katkosta ja hintojen pudotus äskettäin jopa 27 dollariin (90% kaikista korkein 260 dollaria).

Vaikka Solana on noussut lähes 20 % tällä viikolla, mielestäni olisi järjetöntä lukea tästä liikaa. Kryptomarkkinat ovat kokonaisuudessaan elpyneet, ja ottaen huomioon äärimmäisen riskialttiin ympäristön, jossa olemme, altcoinien lyhytaikainen volatiliteetti on väistämätöntä ja hintakehitys seuraa makrokehitystä.

Paljon vakaampi (ja nousevampi) on pitkän aikavälin näkemys Solanasta ja kuinka se näyttää kirkkaammalta tämän innovaation avulla. Ei vain se, vaan koko Web3. Tilaa ovat dominoineet punaiset hinnat, pelottava meininki ja putoavat likvidaatiot, vaihteeksi on mukavaa puhua aidosta innovaatiosta, minkä takia täällä ylipäätään ollaan.

Tekniikka on tärkeämpää kuin hinta. Hinta-osa tulee aikanaan perässä, mutta karhumarkkinoilla on aika rakentaa ja perustaa kiinteitä hankkeita. Tämä viikko on hyvä Solanalle ja koko Web3:lle.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla. eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money