Bitcoinin louhintaosakkeet palautuivat elokuussa

Ohi:
päälle elo 16, 2022
  • Bitcoin louhintaosake noussut elokuussa 36 % verrattuna Bitcoinin 4,5 ja S&P 500:n 3,6 prosenttiin.
  • Nousevat sähkökustannukset ja Bitcoinin 50 % pienempi arvo on aiheuttanut pienempien louhijoiden lopettamisen
  • Louhintavaikeudet ovat laskeneet, mikä heikentää kilpailua, mutta louhijat myyvät edelleen BTC-varantojaan

Markkinoilla on nähty tervetullut lyhennys viime aikoina, vuoden kiihkeän ensimmäisen puoliskon jälkeen. Erään sektorin elpyminen on kuitenkin ollut erityisen vahvaa.

Bitcoinin louhintaosakkeet ovat nousseet viimeisten parin viikon aikana. Alla oleva kaavio Mike Colonnesen raportista kvantifioi muutoksen – keskimääräinen Bitcoinin louhintaosake hyppäsi 36 % elokuun kahden ensimmäisen viikon aikana, toisin kuin BTC 4,5 % ja S&P 500 3,6 %.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Markkinoiden laajempi positiivisuus on katettu hyvin. Kuluttajahintaindeksitiedot laskivat tässä kuussa 8,5 prosenttiin, jääden alle 8,7 prosentin odotuksen. Nykyisen ympäristön keskittyessä erittäin voimakkaasti inflaatiolukemiin ja vastaaviin Fedin reaktioihin, se on sinänsä myönteinen uutinen. Lisäksi kryptovaluuttapiireissä uutiset Coinbasen yhteistyöstä institutionaalisen sijoituskuninkaan eli Blackrockin kanssa ovat saaneet Bitcoinin kiipeämään korkeammalle ja testailemaan 25 000 dollarin rajaa (vaikka joidenkin analyytikoiden ennusteet olivat kaukana tästä, kuten kerroin tässä artikkelissa viime viikolla).

Kustannusten nousu ja tulojen lasku

Toisaalta, jos astumme hieman taaksepäin, onko järkevää, että louhintaosakkeet ovat nousseet näin korkealle? Julkaisin viikko sitten artikkelin, jossa tarkastelin louhintayhtiöiden toimintaa kiristäviä nousevia sähkökustannuksia.

Geopoliittisen ilmaston nostaessa uutisotsikoita kaasun hintojen nousun seurauksena, sähkö on myös ollut nousussa. Pelkästään Eurooppaan keskittyvä Euroopan sähkötehon vertailuarvo oli keskimäärin 201 €/MWh vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä, mikä on 281 % nousu vuoden 2021 vastaavaan neljännekseen verrattuna.

Tietyt maat suoriutuivat vieläkin huonommin. Espanjassa ja Portugalissa hinnat nousivat 411 %, kun taas Ranskassa hinnat nousivat 336 % ja Italian hinnat olivat EU:n korkeimmat, 249 euroa/MWh, mikä on 318 % nousu vuotta aiemmasta.

Ja silti, näemme kyseisten osakkeiden nousevan nyt aivan liikaa? Ja Bitcoinilla – mikä on ilmeisesti louhijoiden tuottamia tuloja – on edelleen lähes 50 % vähemmän kuin vuosi sitten?

No, vastaus piilee louhintaverkoston vaikeudessa. Näiden edellä mainittujen käyttökustannusten noustessa ja louhijoiden tulojen pienentyessä, pienemmät louhijatoimijat ovat todella tunteneet puristuksen. Kun monet sulkevat toimintansa, louhintavaikeudet ovat pudonneet viiden kuukauden alimmilleen, mikä maalasi ruusuisemman kuvan niille, jotka jäävät – kuten alla olen piirtänyt.

Tervetuliaislyönnistä huolimatta, louhintapoolien bitcoin-varantojen sisäänkirjautuminen paljastaa tämän vuoden tähän mennessä olleen kamppailun. Piirsin nämä saldot viimeisen 6 kuukauden ajalta, ja on melko selvää, että 9. toukokuuta tapahtui äkillinen käänne. Mitä tapahtui toukokuun 9. päivänä? No, UST-niminen kolikko käynnisti eeppisten mittasuhteiden kuolemankierteen, joka sai liikkeelle koko alalle levinneen kriisin – ei ollut pakotietä, ei ainakaan louhijoille.

On mielenkiintoista, että vaikka markkinat ovat muuttuneet vihreiksi viime viikkoina, kyseiset saldot eivät ole kasvaneet. Vaikka tiedot ovat vain heinäkuuhun asti, markkinat alkoivat elpyä viime kuussa. Itse asiassa se on seikka, joka on otettu huomioon myös Colonnesen raportissa, koska hän esittää alla kaavion, joka osoittaa, että louhijoiden bitcoinien myynti pysyi korkeana heinäkuussa. Yritysten elokuun tiedot, mikäli markkinat pysyvät vihreinä, ovat mielenkiintoisia arvioida, onko tässä vireessä muutosta.

Arvioimme, että tietojoukossamme olevat 11 louhijaa myivät heinäkuussa 6 019 BTC:ia eli 167 % kuukauden kokonaistuotannosta.

Mike Colonnese, HWC Research

High-Beta-osakkeet

Markkinoiden ollessa vihreällä ja Bitcoinin noustessa, louhijoiden nouseminen räjähdysmäisempään tahtiin on juuri sitä, mitä olemme nähneet aiemmin markkinoilla – bitcoinin louhintaosakkeet ovat osoittaneet olevansa korkeamman beetatason vaihtoehto, joka korreloi voimakkaasti Bitcoinin hinnan kanssa.

Kun Bitcoinin vuosi on edelleen surkea, sillä se on laskenut 47 % viimeaikaisesta vetäytymisestä huolimatta, kaivososakkeet ovat vielä huonommassa jamassa – ne käyvät kauppaa keskimäärin 59 % alempana kuin hinnat, joilla ne avasivat vuoden. Jälleen kerran ne ovat korkean betan osakkeita, jotka korreloivat Bitcoiniin – joten tässä yhteydessä se on täysin järkevää.

Joten koska koko krypto kärsii edelleen aamun jälkeisestä päänsärystä Terra-polttoaineen leviämisen aiheuttaman tartuntakriisin ja keskuspankin poistamisen jälkeen markkinoiden laajuisesta likviditeetistä, on tärkeää muistaa, kuinka korkean beetatason monet näistä kaivososakkeista ovat.

Toki maisema on ollut surkea viimeisen vuoden aikana, ja hinnat heijastavat sitä. Mutta viime viikot osoittavat, että kun tämä pohja on saavutettu, tarjotut palautusvoitot ovat suuria. Todellinen kysymys onkin, kuten käsittelin viikon ensimmäisessä artikkelissani eilen, on selvittää, milloin se tarkalleen on.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla. eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money