Pitäisikö Coca-Colan osakkeita ostaa lokakuussa 2022?

Ohi:
päälle Sep 24, 2022
Listen to this article
  • Coca-Colan osakkeet eivät ole aliarvostettuja
  • Maailmanlaajuisen taantuman mahdollisuus näyttää yhä todennäköisemmältä
  • 50 dollaria edustaa vahvaa tukitasoa

Coca-Cola Companyn (NYSE:KO) osakkeet ovat heikentyneet lähes 10 prosentilla 25.8.2022 jälkeen, ja nykyinen hinta on 58,60 dollarissa.

Edelleen laskun riski ei ole vielä ohi, varsinkin jos Yhdysvaltain osakemarkkinat siirtyvät merkittävämpään korjausvaiheeseen.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Maailmanlaajuisen taantuman mahdollisuus näyttää yhä todennäköisemmältä

Vuoden 2022 toinen neljännes oli Coca-Colalle varsin positiivinen, ja yhtiön liikevaihto sekä tulos ylittivät analyytikoiden konsensusarviot.

Kokonaistulot kasvoivat 11,9 % vuositasolla 11,3 miljardiin dollariin, mikä oli 730 miljoonaa dollaria odotuksia enemmän, kun taas ei-GAAP-osakekohtainen tulos oli 0,70 dollaria (0,03 dollaria parempi).

Vaikka yrityksellä on vahva markkina-asema ja korkea hinnoitteluvoima, Coca-Colan osakkeet eivät ole aliarvostettuja, joten hetki ei ole todennäköisesti paras mahdollinen sijoittaa tähän yritykseen.

Coca-Cola on osinkoaristokraatti, jolla on kuusi vuosikymmentä peräkkäin korotettuja voittoja, mutta nykyinen 3 %:n osinkotuotto ei vaikuta tarpeeksi houkuttelevalta hyväksymään nykyistä tuottoa, kun otetaan huomioon lisääntyvät globaalit vastatuulet.

Coca-Cola on hinta-tulos-suhteella (tai “P/E”) 26,5, joten se on markkinoiden kalliimmalla puolella, koska monilla yhdysvaltalaisilla yrityksillä on tällä hetkellä P/E-suhde alle 15.

Hinta-myyntisuhteen (markkina-arvo/tulot) mukaan Coca-Colan osakkeiden kurssi on 6,82, mikä on yli kaksi kertaa korkeampi kuin PepsiCo, Inc:n (NASDAQ:PEP), jonka hinta-myyntisuhde P/S on 2,84.

Coca-Colan TTM-EBITDA on yli 19-kertainen ja PepsiCo 15-kertainen TTM-käyttökate. Perustellakseen tämänhetkistä arvostusta Coca-Cola tarvitsee huomattavaa kasvua, joka ylittäisi selvästi markkinoita – ja se ei ole helppoa.

Molemmat yhtiöt raportoivat edelleen valtavasta kuluttajakysynnästä juomasegmenteilleen; silti on tärkeää mainita, että PepsiCo raportoi kansainvälisen markkinoiden vaikuttavasta 55,78 %:n kasvusta toisella tilikaudella verrattuna Coca-Colaan, joka raportoi 12,31 %:n kasvua (tämä voidaan tarkistaa Q2-raporteista).

Tulevassa kolmannen vuosineljänneksen tulospyynnössä( joka on 26. lokakuuta 2022) Coca-Colan odotetaan raportoivan 10,48 miljardin dollarin liikevaihdon ja 0,64 dollarin osakekohtaisen tuloksen, mikä tarkoittaa 4,38 prosentin liikevaihdon kasvua ja -1,81 prosentin laskua EPS:lle.

Toisaalta PepsiCo:n liikevaihdon odotetaan olevan 20,71 miljardia dollaria ja osakekohtaisen tuloksen 1,83 dollaria, mikä merkitsee 2,58 % ja 2,31 % kasvua vuotta aiemmasta.

Huonot talousnäkymät pitävät myös sijoittajat edelleen negatiivisella tuulella, ja jos USA:n osakemarkkinat siirtyvät merkittävämpään korjausvaiheeseen, Coca-Colan osakkeen hinta voi olla paljon alhaisemmalla tasolla. Maailmanpankki varoitti tuoreessa raportissaan, että globaalin taantuman mahdollisuus näyttää yhä todennäköisemmältä. Maailmanpankki raportoi seuraavaa:

Maailmantaloutta voi kohdata taantuma, jonka aiheuttaa aggressiivinen politiikan kiristysaalto, joka saattaa vielä osoittautua riittämättömäksi hillitäkseen inflaatiota. Päättäjät ympäri maailmaa vähentävät raha- ja finanssipoliittista tukea sellaisessa synkronoinnissa, jota ei ole nähty puoleen vuosisataan.

Tekninen analyysi

Coca-Cola Companyn osakkeet ovat heikentyneet lähes 10 % 25. elokuuta lähtien. Hinta on tällä hetkellä liikkunut alle 10 päivän liukuvan keskiarvon, mikä viittaa siihen, että pohjaa ei ole vieläkään saavutettu.

Tietolähde: tradingview.com

Jos hinta putoaa alle 55 dollarin tuen, se olisi vakaa “myy” -signaali, ja seuraava tavoite voisi olla vahva tuki 50 dollarilla.

Toisaalta, jos hinta hyppää yli 65 dollarin, se olisi signaali käydä kauppaa Coca-Colan osakkeilla, ja seuraava tavoite voisi olla vastustus 70 dollarissa.

Yhteenveto

Coca-Colan osakkeisiin kohdistuu edelleen paineita, ja jos Yhdysvaltain osakemarkkinat siirtyvät merkittävämpään korjausvaiheeseen, osakkeen hinta voi olla paljon alhaisemmalla tasolla. Coca-Cola on osinkoaristokraatti, jolla on kuusi vuosikymmentä peräkkäin korotettuja voittoja, mutta nykyinen 3 %:n osinkotuotto ei vaikuta tarpeeksi houkuttelevalta hyväksymään nykyistä tuottoa, kun otetaan huomioon lisääntyvät globaalit vastatuulet.